El lleidatà Joel Moscatel lidera el PGA d'Austràlia en la primera aparició professional en el DP World Tour

Iguala el rècord del camp en la seua estrena al circuit, on no té targeta fixa

El lleidatà Joel Moscatel, en un moment de la jornada d’ahir a Brisbane.

El lleidatà Joel Moscatel, en un moment de la jornada d’ahir a Brisbane. - DP WORLD TOUR

El lleidatà Joel Moscatel va tenir ahir un debut més que espectacular en el circuit professional del DP World Tour. En la primera volta de la seua carrera com a jugador del circuit (antic European Tour), en el qual ni tan sols té targeta com a golfista fix, no només va aconseguir el liderat del PGA d’Austràlia –torneig inaugural de la temporada–, sinó que va igualar el rècord del camp, amb 63 cops. Així, el lleidatà de 25 anys, que ocupa el lloc 1.162 del rànquing, es va situar primer després de la primera jornada en el Royal Queensland de Brisbane, després d’embocar vuit birdies, cinc dels quals de forma consecutiva entre els forats 12 i 16. A més, va ser un dels cinc únics golfistes que no van fer cap bogey, ni tan sols a l’últim forat, on una major quantitat de gent es va atansar per observar el seu sorprenent rendiment.

Per això, es va col·locar amb vuit cops per sota del par, un d’avantatge respecte a Min Woo Lee (-7) i dos sobre John Lyras (-6) i també davant de guanyadors de majors com Adam Scott i Cam Smith.Moscatel va declarar a SEGRE que “les sensacions evidentment han estat molt bones. He anat de menys a més i m’ho he passat molt bé”. Tanmateix, va alertar que “el torneig encara és molt llarg [s’acaba diumenge vinent]) i evidentment pot passar de tot”.

Precisament, el lleidatà es va mostrar conscient que “aquest és un torneig que em pot canviar la vida”, en declaracions als mitjans de la competició, ja que si aconsegueix mantenir l’esmentada primera plaça fins diumenge, obtindria la targeta fixa per al circuit. La va perdre per un sol cop en el torneig classificatori, encara que amb el seu rendiment sí que va aconseguir un bitllet per al torneig australià que ara lidera. A més, el triomf en el torneig també li atorgaria un abundant premi de 2 milions d’euros.