La ciclista de Juneda Júlia Mir fitxa per un conjunt punter

Després de només un any competint, recala al Massi-Tactic, millor equip català

Júlia Mir (dreta), al podi del Campionat de Catalunya.

Lleida

“Estic complint somnis.” Així defineix Júlia Mir (Juneda, 7-1-1997) la seua curta però meteòrica trajectòria al món del ciclisme, ja que en poc més d’un any ha passat de ser una ciclista aficionada a recalar al Massi-Tactic, el millor equip de Catalunya i un dels punters a nivell estatal, malgrat el seu descens de categoria de cara a la pròxima temporada.

La de Juneda ha disputat aquest 2023 la primera campanya de competició, amb 26 anys, enrolada a l’equip de la Universitat Politècnica de València, i esperava que “no acabaria cap carrera. Creia que no superaria els talls i no podria acabar”. Tanmateix, la realitat ha estat al contrari. Ja en el seu debut, en la Volta La Marina, va fer podi, i va arribar a assolir el subcampionat en el Campionat de Catalunya de ciclisme en ruta, a més de guanyar la Volta a Tarragona.El seu gran rendiment ja li va valer la trucada de la selecció catalana per participar en el Tour de Charente Maritime i ha culminat amb la seua arribada al Massi-Tactic, encara que en primera instància s’havia d’incorporar a l’equip Academy, el filial.“Els entrenaments els he fet amb l’Academy i en teoria hi havia de córrer, però després de parlar amb el meu entrenador i el de l’equip, van decidir que per nivell podia ser a l’equip principal, amb el qual em concentraré a partir de gener per afrontar la temporada.”El principal objectiu del club és recuperar la categoria UCI Continental, després del seu descens a Nacional al final de la temporada per no poder complir els requisits econòmics de la Federació Espanyola. “Encara que sigui com a convidat, el club podrà participar en proves prestigioses i el meu objectiu és poder participar-hi”, va concloure.