La revenja de Joao Félix

El portuguès va ser el protagonista anotant el gol que va sentenciar el seu exequip i que manté el Barça en la pugna pel liderat, en un partit que va poder decidir en la primera part

Va acabar demanant l'hora i Iñaki Peña va ser clau

El portuguès Joao Félix va amargar la vida a l’Atlètic amb un gol de gran classe que va celebrar pujant a sobre de la publicitat mentre l’afició aclamava el seu nom. - EFE

Joao Félix es va venjar de l’Atlètic de Madrid, club que manté els seus drets, amb un gol, el de la victòria (1-0), i va comprar tranquil·litat per al Barcelona, que va recuperar l’autoestima amb un triomf coral que va rubricar en els últims compassos gràcies a dos parades del porter Iñaki Peña que van evitar l’empat matalasser. El Barça va aconseguir tres punts claus davant d’un rival directe en la pugna per LaLiga, que va encadenar la vint-i-quatrena visita consecutiva sense guanyar a Barcelona.

Van repetir la fórmula els dos entrenadors amb què van segellar entre setmana l’accés als vuitens de final de la Champions, encara que Xavi a última hora es va veure obligat a donar entrada a Christensen en lloc d’Íñigo Martínez, afligit d’unes molèsties en l’escalfament. El tècnic de Terrassa va afegir un altre matís: Araujo es va situar en l’eix central i Koundé va ocupar el carril dret. I la recepta, que ja va funcionar en el segon temps amb el Porto (2-1), va carburar també en el primer acte contra el conjunt matalasser. Perquè va jugar el Barça un dels millors, si no el millor, primer temps de la temporada. Segur a la sortida de pilota, fiable en la medul·lar –amb De Jong, Pedri i Gündogan brillant–, punxant en la parcel·la ofensiva i concentrat en la pressió.Ja des del primer minut el Barça va presentar les credencials amb una incursió de Raphinha que no va trobar porteria. Fluïa el joc blaugrana amb una sortida de pilota neta que permetia als piloters trobar Lewandowski. En el primer quart d’hora, el polonès va tenir tres ocasions de gol franques, però les rematades no van trobar porteria. Al Barça només li faltava el gol, que va arribar de les botes d’un dels protagonistes de la prèvia. Joao Félix va respondre a les declaracions de Saúl Ñíguez i Griezmann, que van qüestionar la seua continuïtat, amb una rematada magistral amb l’esquerra que va superar per alt Oblak (1-0, min.28).Encara que el millor de la diana va ser la jugada col·lectiva del Barcelona. Va ser una transició perfecta que va començar Iñaki Peña des de la seua àrea amb una passada a Pedri, que d’esquena va servir la pilota a Koundé. El francès va habilitar per dins Raphinha, que va conduir la pilota fins a trobar el davanter propietat de l’Atlètic, que va tirar de talent per avançar l’equip. I ho va celebrar pujant a una tanca publicitària i aixecant els braços dirigint-se a l’afició. Abans del descans, el de Viseu va vorejar el segon a centre de Gündogan.L’exhibició blaugrana va fer reaccionar el Cholo, que en la represa va donar entrada a Azpilicueta, Lino i Correa, que van entrar per Molina, Giménez i Riquelme. Malgrat això, el Barça no li va perdre el pols al partit i va acceptar l’intercanvi de cops. El pal esquerre d’Oblak va escopir una urpada rasa de Raphinha. Esgotava els canvis Simeone al minut 65 amb l’entrada de Memphis Depay i Saúl, al contrari al pla de Xavi, que no va introduir el primer canvi fins al minut 76, donant l’alternativa a Lamine Yamal en lloc de Raphinha, i Ferran Torres per un ovacionat Joao Félix. En aquest escenari, va patir el Barça quan l’Atlètic es va apropiar la pilota en l’últim quart. L’ocasió més clara dels matalassers va arribar a pilota aturada. Memphis va traçar un tret directe mil·limètric que Iñaki Peña, que encadenava la tercera titularitat per la lesió de Ter Stegen, va refusar amb una aturada digna de l’arquer alemany. Enfonsat en la seua àrea, el Barça va tenir el segon en una contra que Lewandowski va tirar desviada i Correa va tenir l’empat amb una potent rematada que Iñaki Peña va rebutjar amb el pit. Respirava el Barça, que se situa a quatre punts del Madrid i el Girona.

Xavi Hernández: “Els jugadors han fet un pas endavant”

Xavi Hernández es va mostrar molt satisfet amb el partit i pel fet que “els jugadors han fet un pas endavant. Dimarts vam guanyar el Porto i això va venir bé. Hi ha moments de la temporada on no estàs bé i avui hem estat excel·lents. La circulació ha estat bona, els jugadors s’han entès bé per dins, hem estat bé en la pressió després de la pèrdua, ens hem retrobat amb el joc. Estic molt content. El partit és completíssim i tant de bo trobem la constància per fer sempre aquest tipus de partits”.Respecte a João Félix va afirmar: “Ha marcat la diferència i s’ha buidat. S’entén bé amb Cancelo. Me n’alegro molt perquè el veig feliç. De vegades, l’extramotivació t’accelera, però ell ha fet un partit molt intel·ligent”.