Empat valuós fora de casa de l'AEM (0-0)

L'AEM tanca el 2023 en play-off després d’empatar contra l’Albacete, rival directe a la zona alta que ha jugat el tram final amb 10Pau Pascual

Josep Riba

L'AEM ha firmat avui un empat (0-0) contra l'Albacete Fundación a la Ciutat Esportiva Andrés Iniesta. Un punt molt valuós per les lleidatanes, ja que amb aquest empaten a 19 punts amb l'Osasuna, que ha perdut contra el líder Deportivo (1-2), i es mantenen a la mateixa distància que les manxegues, que se situen una posició per sota de l'AEM, amb 17 punts.

Les de Rubén López han tingut la majoria d'ocasions al llarg del partit, sobretot a la primera part, quan Palacios ha tingut una ocasió molt clara amb una rematada de cap que s'ha estavellat al travesser. A part d'aquesta ocasió, l'AEM ho ha provat just abans del descans amb una doble ocasió. Primer amb un centre d'Aithiara que s'ha passejat per l'àrea rival i, després, amb una rematada d'Anita, la capitana de les blaves, que per poc no ha entrat a porteria.

Just després de la represa, l'AEM ha tornat a avisar amb una clara ocasió de Raquel Quintana, que tampoc ha trobat porteria. Les lleidatanes han vist com el partit se'ls hi posava a favor quan al minut 62' l'àrbitra del partit ha expulsat a Celia, central de l'Albacete Fundación, que ha jugat amb 10 durant la resta del partit. Tot i això, l'ocasió més clara del partit l'han tingut les locals, amb un una fuetada d'Helena que ha tocat el pal esquerre de la porteria de Laura Martí. Al final, l'AEM ha tornat a tenir una clara ocasió amb una altra rematada de Palacios que la portera rival ha aturat per certificar l'empat sense gols.

L'AEM tanca el 2023 a la sisena posició de la taula, en zona de play-offs a causa de la 3a posició del Barça B, que per reglament no pot pujar. Les de Rubén López tornaran a jugar l'any que ve, el diumenge 7 de gener (16.00) a casa contra l'Alhama de Murcia.