ELS DETALLS

Golejada balsàmica del Vila-sana

Es rescabala de la derrota a Fraga i en un partit molt complet desarbora un Corunya que només havia perdut un partit aquesta temporada

Les de Rodero recuperen el liderat de forma provisional

Anna Salvat i Victòria Porta, campiones d’Europa, i la francesa Hanaé Herrault, que també va jugar l’Europeu, van rebre un homenatge. - CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana Cooperativa d’Ivars es va rescabalar ahir a la nit de la derrota soferta a Fraga que li va fer perdre el liderat de l’OK Lliga i va golejar per 6-1 un Corunya que només havia perdut un partit aquesta temporada, també a domicili. L’equip del Pla d’Urgell recupera el liderat de forma provisional, a l’espera del que facin Palau de Plegamans i Gijón aquest dissabte en els seus respectius encontres.

Ja des de l’inici es va veure un Vila-sana que volia oblidar com més aviat millor la derrota de la passada jornada i quina millor oportunitat que fer-ho aviat, en una jornada intersetmanal, abans d’afrontar amb millor sabor de boca l’aturada nadalenca. No havia transcorregut ni un minut quan Luchi Agudo ja va provar la portera italiana del Corunya Verónica Caretta. Era tal l’empenta amb què havia sortit a pista el conjunt lleidatà que la mateixa Luchi inaugurava el marcador en el minut 4. L’equip de Lluís Rodero va sortir en actitud agosarada, treballant bé les circulacions de bola i evitant pèrdues que li poguessin costar disgustos en forma de contraatacs. El domini de les locals era aclaparador en aquests primers minuts, com ho va ser en la major part dels trams del partit, però el 2-0 va tardar una mica més a arribar. Va ser en el minut 16 en una altra rematada d’una incombustible Luchi Agudo des de lluny, que va tocar prou Dai Silva per batre Caretta. Només un minut després, amb el Corunya encara lamentant-se pel segon gol, va arribar el 3-0, obra de Victòria Porta, la flamant campiona d’Europa. I encara hauria pogut marcar el quart gol el Vila-sana abans d’arribar al descans. L’ocasió més clara la va tenir Laura Barcons, en una falta directa, després d’una acció sobre Gime Gómez per part de la visitant Gaete, que es va guanyar la targeta blava. Barcons va fer una ziga-zaga davant de la portera Caretta, però aquesta va rebutjar la bola. Van arribar més ocasions de gol a càrrec de Victòria Porta i Flor Felamini i els instants finals del primer període van ser un petit correcamins en què Anna Salvat, l’altra campiona d’Europa del Vila-sana, va poder demostrar amb les seues intervencions que també era a la pista, ja que el Corunya amb prou feines l’havia inquietat. Malgrat la tranquil·litat pel joc i el resultat, Rodero va demanar un temps per dir a les seues jugadores que no els interessava un partit d’anada i tornada i que havien de madurar les jugades.El segon període va començar amb una rematada llunyana de Dai Silva, que va ser l’avís a la següent jugada individual de Victòria Porta que col·locava el 4-0 al marcador. Flor Felamini gairebé aconseguia el cinquè tot seguit i el Corunya va estar a punt de fer el gol de l’honor en una rematada propera a porteria de la lleidatana Mar Franci. Va ser una ocasió aïllada de l’equip gallec perquè el Vila-sana exercia un domini absolut. Les locals movien la bola amb gran velocitat i les corunyeses arribaven tard gairebé sempre.Aleshores, Luchi, sempre Luchi, va anar a terra i l’àrbitre decretava penal. El llançament el va executar Flor i, en primera instància, la portera Caretta va treure la bola, però la jugadora argentina del Vila-sana va recollir el rebuig i aquest cop, després de diversos intents amb l’estic, no va fallar i va posar el 5-0 que era del tot just i fins i tot escàs per les ocasions clares que havia tingut el conjunt lleidatà. No hi havia treva. Gime va estar a punt de fer el sisè, i en la següent jugada va fer una assistència genial a Laura Barcons, que amb la portera visitant batuda només va haver d’empènyer la bola. Era el 6-0 i encara arribaria un pal de la jove Sara Planella. El Corunya, l’única derrota del qual fins ahir ver ser un 3-1 a Manlleu, va treure l’orgull i, gràcies a una blava a Gime, Anna Bulló marcava de falta directa el definitiu 6-1.

El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va admetre estar “molt satisfet”, no només pel resultat sinó també pel joc desplegat per l’equip. “Sabíem que era un partit trampa i que tot és més difícil quan vens d’una derrota. Però l’equip ha reaccionat molt bé, ja que teníem davant un bon conjunt al qual no acostumen a fer sis gols”, va dir Rodero.

El tècnic va elogiar la bona predisposició de les seues jugadores des de l’inici, la qual cosa es va plasmar en el joc desplegat. “Sabíem que havíem de moure la bola ràpid i hem treballat bé, amb paciència. Som un equip que reacciona ràpid i que no espera a perdre per fer un partit així. Ja vam comentar l’altre dia que la derrota a Fraga ens vindria bé per aprendre i estar més pendents contra elles quan ens enfrontem en la competició europea. En aquesta Lliga qualsevol pot guanyar contra qualsevol”, va indicar Rodero.

Ara, el tècnic lleidatà dirigirà dos entrenaments més de la plantilla avui i demà abans d’encetar les vacances. El Vila-sana tornarà a la competició el 7 de gener rebent a casa l’Alcobendas. “Com a entrenador, si ens n’haguéssim anat de vacances amb un mal resultat, comences a preocupar-te més del compte. Així que tot ha sortit perfecte, l’equip ho ha fet bé i és conscient que no podem fallar. Ara toca carregar les piles abans de reprendre la competició”, va concloure.