El Cadí la Seu es classifica per als vuitens de final de la Eurocup

Esclafa el Castors Braine a la primera part i es relaxa a la segona

El Cadí la Seu va complir ahir els pronòstics i jugarà els vuitens de final de la Eurocup per segona temporada consecutiva, al guanyar també el partit de tornada al Castors Braine (87-83). Les de Fabián Téllez es van emportar una considerable renda del duel d’anada a Bèlgica, 22 punts, que no només van saber rendibilitzar sinó que van augmentar en una gran primera meitat, que van saldar amb un espectacular 62-43. Però la relaxació local i la reacció belga després del descans va provocar un final ajustat, en el qual les lleidatanes, sense res en joc, es van acabar imposant gràcies a Veronika Remenarova, ahir la millor de les urgellenques amb 21 punts.

El quadre lleidatà es mesurarà ara per un lloc en els quarts de final, ronda que ja va assolir la passada temporada per primera vegada en tota la seua història, a l’Uni Girona, que tampoc va fallar ahir i va superar de nou el Tarr KSC Szekszard hongarès per 63-51. El partit d’anada es disputarà al Palau d’Esports de la Seu l’11 de gener i la tornada, a Fontajau el 18 del mateix mes.El duel estava condicionat clarament pels 22 punts de renda que tenien les lleidatanes, però Fabián Téllez va destacar en la prèvia que no volia cap relaxació, i no n’hi va haver, almenys a la primera part. Van ser les belgues les que van començar molt entonades amb dos triples seguits de Leblon (0-6), però el Cadí no va tardar a respondre i ho va fer amb la mateixa medicina, dos triples de Lahtinen i un de Remenarova. L’eslovaca va estar especialment entonada sota el cèrcol, guanyant una vegada i una altra l’esquena de les rivals per anotar amb facilitat.Després de l’empat a 19, que va ser el més a prop que va estar el Castors d’emportar-se la victòria, un parcial final del 13-0 va dinamitar el xoc del tot. El segon assalt va començar de forma semblant al primer, amb triple belga, aquesta vegada de l’exurgellenca Vucetic, al qual va contestar de nou Lahtinen amb cinc punts seguits que van obligar Frederic Dusart a parar el partit. De res van servir les seues directrius perquè les altourgellenques estaven desfermades. Des de la defensa, controlant el rebot (deu captures més al descans) i sortint en ràpides transicions, el Cadí la Seu va deixar l’eliminatòria dada.Amb Remenarova i Bair fent molt mal a la pintura i amb un encert elevadíssim, per sobre del 60 per cent tant en tirs de dos com de tres, les diferències es van disparar fins als 19 punts amb què va arribar al descans el quadre de Fabián Téllez, que assoliria la seua màxima, 21, tot just començar la segona part, un 64-43 que deixava liquidat el seu pas a vuitens i pràcticament el duel, encara que per a això encara va haver de suar una mica.La lògica relaxació local, excessiva potser, va fer que el Castors Braine reaccionés i busqués el triomf de l’honor, com ja va aconseguir la passada temporada en l’última jornada de la fase de grups, també de tràmit. Els percentatges de les locals van caure en picat i només van ser capaces d’anotar 6 punts en deu minuts, quan en els primers 20 n’havien aconseguit 62. El parcial de 6-21 va estrènyer el marcador al final del tercer període (68-64), que encara s’ajustaria més a dos minuts del final, quan el Castors es va situar a un punt (80-79). Però va tornar a aparèixer Remenarova amb una cistella i dos tirs lliures que van acabar tancant una victòria de tràmit que segella la classificació del Cadí en la seua aventura europea.

“Hem de ser conscients del que han fet aquestes jugadores”

El tècnic del Cadí la Seu, Fabián Téllez, va lloar al final del matx l’actuació de les seues jugadores i la gran classificació. “Evidentment volíem acabar guanyant de la manera en què hem jugat a la primera part; no ha estat possible, però té molt de mèrit el que han fet les jugadores, donant la cara durant tot el partit. No s’ha d’oblidar que hem guanyat els dos encontres a un equip que va ser segon en un grup en el qual hi havia el London Lions, que l’any passat jugava l’Eurolliga. Hem de ser conscients del que han fet aquestes jugadores”, va assenyalar el tècnic del Cadí, que va destacar, d’altra banda, la primera part de l’enfrontament. “L’hem dominat clarament, anotant 62 punts, amb un encert des de la línia de tres punts molt alt i repartint 21 assistències en 20 minuts, que són moltíssims. Les pots fer durant tot un partit i estar molt content. A la segona part, sobretot el tercer quart, hem rebut un parcial de 6-21, fallant cistelles clares, amb tirs oberts, i una mica frenats pels canvis defensius del rival, que crec que ha plantejat bé la segona meitat”, va comentar l’entrenador de les lleidatanes.