BÀSQUET LEB OR

Màgica remuntada de l'ICG Força Lleida al Barris Nord

L'ICG Lleida suma la vuitena victòria al guanyar un partit en què va anar a remolc durant 39 minuts

Va arribar a perdre per 14 punts però mai va defallir

Rafa Villar, a la imatge superant Stuckman, va ressorgir a l'últim quart.

Xavier Pujol

L’ICG Força Lleida va sumar ahir la vuitena victòria de la temporada després de completar una remuntada èpica (90-84). Va arribar a anar darrere al marcador durant 39 minuts, però va aixecar 14 punts de desavantatge a base de defensa i fe i va acabar emportant-se el triomf gràcies a un parcial de 29-14 en l’últim període.

El partit va començar trepidant, amb un ritme endimoniat i uns percentatges d’encert pels núvols, sobretot de l’Oviedo des de més enllà dels 6,75. Els asturians van firmar un immaculat 5 de 5 en triples, tres dels quals d’un Horton imparable, que els va permetre gaudir d’una màxima renda de set punts (12-19) just en l’equador d’un primer quart, que amb prou feines va durar un quart d’hora. Els lleidatans van aguantar el ruixat triplista amb accions individuals de Varela i els triples de Javi Vega, que seguia tan entonat com va estar a Fuenlabrada, i això els va permetre arribar al final del període només tres punts avall (22-25).

El segon assalt va començar igual, amb triple de sortida de Stuckman i ràpida resposta de Matulionis, que va fer el mateix poc després amb el setè triple asturià, ara de Lobaco (30-31). El Força Lleida estava en el partit però no acabava de poder capgirar el marcador, principalment per pèrdues absurdes i tirs precipitats. Encuentra va haver de demanar el primer temps mort amb 30-35 (m.14), però de res no li va servir, ja que el seu equip va entrar en uns minuts de desencert i els de Javi Rodríguez es van situar 11 amunt (30-41) amb un parcial de 0-6, amb Rozitis dominant a la zona.

El tècnic lleidatà va tornar a parar el partit i Hasbrouck, amb el seu segon triple, va semblar que tancava la sagnia, però no va ser així. Dos triples seguits més de Sanz i un altre de Cosialls van elevar el desavantatge fins als 13 punts (37-50), reduït a 10 al descans. L’Oviedo gairebé doblava en rebots el Lleida, que havia desactivat per complet en atac.A la tornada dels vestidors el guió no va canviar. L’Oviedo continuava amb el seu enorme encert des de més enllà dels 6,75 i Chapela, fitxat fa una setmana a causa de les baixes en la direcció, va situar el desavantatge en 13 punts (44-57), que va arribar a ser de 14 poc després (48-62). El Força Lleida es veia incapaç de parar l’ofensiva rival, en la qual el lleidatà Marc Martí començava a destacar.

El quadre d’Encuentra només va poder reduir la renda a nou (61-70) al final del tercer assalt, fruit de la precipitació, però va arrancar l’últim amb molta fe. Dos antiesportives visitants van donar aire als lleidatans, que es van encomanar a Hasbrouck. El nord-americà va assumir els galons i amb vuit punts, inclosos dos triples, units al domini de Kuath a la pintura, van aconseguir equilibrar el duel a 82 i després a 84.

Faltava decantar el marcador, i ho va fer Villar (86-84) amb una bomba que volia ser una assistència. Els nervis van tenallar els asturians, que ja no anotarien cap punt més.Kur Kuath va situar el 87-84 des de la personal i Martí va gaudir de dos tirs lliures per reduir distàncies, però el de Belianes els va fallar i Matulionis va acabar de rematar l’Oviedo amb una cistella que ja va sentenciar la vuitena victòria, davant del deliri de tot el Barris Nord.