Quatre dècades de la Cursa de l'Indiot

La prova de Mollerussa celebra l'efemèride amb nou traçat i sortida des del Teatre L'Amistat, que culmina els actes del centenari

La prova, que va reunir vora 700 atletes, va transcórrer pels principals carrers de Mollerussa i va tenir la sortida i arribada davant el Teatre L’Amistat, que aquest any ha celebrat el centenari. - JORGE AGUSTÍN

Prop de 700 atletes van prendre part ahir a Mollerussa en la quarantena edició de la tradicional Cursa de l’Indiot, que estrenava recorregut, amb sortida i arribada al Teatre L’Amistat, que posava el punt final a les celebracions del centenari d’aquest equipament cultural. Un nou escenari que ha tingut molt bona acollida tant dels participants com del públic que va omplir els carrers de la localitat al llarg del matí per rebre el pas dels corredors.

Els corredors de l’Associació Atlètica Xafatolls, entitat organitzadora de l’esdeveniment amb l’ajuntament de la localitat, van ser els grans protagonistes d’aquesta edició 40 de la prova, que per tercer any consecutiu puntuava per a la Lliga de Ponent. En la distància llarga de 10 quilòmetres les victòries van ser per a Pol Torrent i Núria Tilló, tots dos del club amfitrió, mentre que en la de 5 van triomfar Mar Serrano, també del Xatafolls, i Cesc Parramona, de l’Aldhara Lleida UA.

El Xafatolls va copar la majoria de podis, amb Pol Torrent i Núria Tilló guanyant als 10 km

La distància llarga masculina va tenir una fèrria pugna per la victòria, ja que entre el guanyador, Pol Torrent, que va invertir poc més de mitja hora, 31:50 minuts, i el segon classificat, Muhammad Lamin, també del Xafatolls, només hi va haver un segon de diferència, mentre que Xavier Tomasa, de l’Ionwill Solideo, va entrar en meta 17 segons més tard. En dones no va estar tan disputada la victòria, ja que Núria Tilló (37:44), que acaba de fitxar pel Xafatolls i que fa unes setmanes va guanyar la Mitja Marató de Lleida, va superar a Rosa Mari Carulla, de l’Altan Wear, en poc més d’un minut (38:57), mentre que Anna Vilsa, d’Energia Nufri, va completar el podi amb un crono de 40:17.En els 5 quilòmetres, Cesc Parramona, de l’Aldhara Lleida UA, va pujar a dalt de tot del podi amb un registre de 15:55, superant en 15 segons Josep Cuenca (16:10) i en 38 Guillem Palou (16.33), tots dos del Xafatolls. En dones, el club amfitrió va copar els tres calaixos del podi. Mar Serrano va guanyar (18:39) al davant de Sònia Sans (19:44) i Mari Sanfeliu (19:58).Pel que fa a les proves infantils, el Xafatolls va ser el que va acaparar més podis. Va guanyar en infantil, amb Àfrica Ribes; en aleví, gràcies a Emma Simó, superant la seua companya Aina Lombardo, i en prebenjamí, tant femení, amb Bruna Rúbies, guanyant la seua companya de club Anaïs Bathily, com masculí, amb Aniol Mola. A més va aconseguir uns altres dos segons llocs, gràcies a Oriol Olivart, en benjamí, i Arnau Aixalà, en infantil, i un tercer, amb Bru Seguí, en alevins. També es van endur la victòria Aleix Prades (Pedala.cat), en infantil; Alba Capell (Esportiu Penedès), en benjamí; Àlex Márquez (Terres de Ponent), en benjamí, i l’independent Joan Carult, en aleví.

El Xafatolls demanarà el Català de 5 o 10 km

La modificació del circuit de la carrera, amb sortida i arribada davant el Teatre L’Amistat, era una prova pilot per poder homologar-lo de cara al futur, ja que la intenció és sol·licitar per a l’any que ve una prova del Campionat de Catalunya en les distàncies de 5 o 10 quilòmetres. Segons va indicar el president de Xafatolls, Xavi Puigredón, el resultat “ha estat molt positiu” en tots els aspectes, tant a nivell organitzatiu com de participació. Ara el club farà la petició a la Federació Catalana de la distància mitjana o llarga per al 2024. Aquest any ja va acollir el Català de mitja marató i el 2022 el de cros.