El Força Lleida manté la ratxa i derrota el Menorca

Aconsegueix el quart triomf consecutiu, el setè en els 8 últims duels

Va saber sobreposar-se al desencert des de l'exterior

Cameron Krutwig defensa la seua posició davant del veterà Oliver Stevic

L’ICG Força Lleida segueix a l’alça i ahir va aconseguir la quarta victòria consecutiva al guanyar a la pista del Menorca (67-70), en un duel molt ajustat. Malgrat veure’s obligat a viatjar a Maó a primera hora per la vaga de handling en diversos aeroports estatals, l’equip que dirigeix Gerard Encuentra es va sobreposar al cansament i a uns terribles números des de la línia exterior (2/15 en triples) per aconseguir el setè triomf en els últims 8 encontres.

Els lleidatans van tardar prop de 4 minuts a obrir el seu marcador i els locals van dominar els primers compassos, amb Hannah com a líder. Tanmateix, els balears no van aprofitar la mala sortida visitant i els d’Encuentra van anar entrant en el partit per situar-se davant després d’un parcial de 0-5 (13-15) que va culminar Lobo. Va mantenir la serietat en defensa el conjunt lleidatà i el tècnic local, Javier Zamora, va haver de sol·licitar el seu primer temps mort amb el 17-20 de Brito. L’ICG Força Lleida semblava decidit a trencar el matx i va assolir una màxima renda de 7 punts (19-26) després de la segona aturada de Zamora. Però va reaccionar el Menorca amb 5 punts seguits i Encuentra va sol·licitar el seu primer temps mort a falta de 3 minuts per al descans. Es va posar les piles el conjunt bordeus i va tornar a assolir els 7 punts d’avantatge (26-33). Però una altra vegada van reaccionar els balears, amb un triple de Molins i una cistella d’Arteaga sobre la botzina per al 31-33 al descans.L’ICG Força Lleida va firmar els seus pitjors minuts en l’arrancada de la segona meitat. Va encaixar un 8-0 de sortida i Encuentra es va veure obligat a parar el duel. La primera cistella va tornar a costar a l’equip lleidatà gairebé 4 minuts i va anar a remolc d’un Menorca en mans de la inspiració dels seus homes forts. Però des de la defensa l’equip d’Encuentra va anar remuntant i va aconseguir capgirar el marcador amb un 2+1 de Simeunovic (47-48). Brito va tancar un parcial de 0-7 que va fer molt mal en la moral dels locals i que va tancar el tercer quart (47-50). El primer triple de l’ICG Força Lleida va arribar en l’inici de l’últim quart. Després de múltiples intents, Lobo va acabar amb la maledicció amb un tir frontal en contraatac.

Els d’Encuentra es van mantenir al davant, amb el Menorca sempre enganxat, amb opcions de donar la sorpresa. Però un triple de Hasbrouck, el segon i últim dels lleidatans, a 1:16 del final va sentenciar el duel (62-68). Hannah i Lobo van intercanviar tirs lliures i a falta de 10 segons el marcador reflectia un còmode 64-70. Stevic va anotar per al 66-70 a falta de 5 segons, però una pilota perduda entre Hasbrouck i Villar va acabar en falta del base de l’ICG Força Lleida. Hannah va anar a fallar el segon tir lliure després d’anotar el primer (67-70) i la pilota va acabar rebotant al peu de Brito i sortint per la línia lateral amb el temps consumit. Tanmateix, els àrbitres van donar 2 dècimes als balears, que no van trobar la manera de forçar la pròrroga.

Gerard Encuentra, entrenador del Força Lleida, es va mostrar satisfet per la victòria i el treball que va fer l’equip, en un matx que ja sabia que seria difícil. “Sabíem de la dificultat i del moment del Menorca, ells buscaven posar-nos sota la pressió i que amb una bona dinàmica es trenqués el partit. Hem sortit una mica tous en defensa, jugàvem al seu ritme, encara que el marcador anava a ratxes”.

El tècnic es va mostrar content per les variants defensives plantejades per l’equip. “Els hem plantejat diferents situacions tàctiques, com la pressió o la defensa en zona, que els han incomodat i això ens ha permès anar guanyant al descans.”

A la represa, l’equip local va començar amb un gran parcial que Encuentra va aturar des de la banqueta amb un temps mort. A partir d’aquell moment, l’equip va anar a millor. “Hem sortit espessos en el tercer quart, però després del temps mort hem tornat a focalitzar fins que els petits detalls han marcat el final.”L’entrenador lleidatà estava content, però va apel·lar al treball diari. “Content per la bona dinàmica, però no podem relaxar-nos, aquest és el primer pas per perdre. Algun dia arribarà la derrota de nou, però cal continuar mentalitzats que en el treball diari està la clau.”A més, Encuentra va deixar clar que “jo el que vull és que l’equip sigui competitiu, i amb això continuaran arribant les victòries, hem de treballar bé i seguir, sense pensar-nos que som els Lakers”. Per finalitzar, el tècnic va deixar clar que “cal seguir amb els peus a terra com fins ara”. Sobre el desencert des de la línia de tres, no es va mostrar gens preocupat. “Crec que el Menorca ens ha defensat molt bé des de la línia de tres, la prova és que només hem tirat 10 vegades, però sí que hem estat encertats en els tirs de dos.”