MOTOS DAKAR 2024

Pons segueix al Top-10 a l'SSV i Esteve continua pujant

El d'Oliana és 26 a la general després d'una etapa que va guanyar Sébastien Loeb

El vehicle d’Eduard Pons i Jaume Betriu, en un moment de l’etapa disputada ahir. - INGINE CREATORS / MCH PHOTO

Eduard Pons i Jaume Betriu es mantenen en el lloc 10 de la seua categoria, la SSV, després de la disputa de la quarta etapa, que tancava la Marató que es va iniciar dilluns, mentre que Isidre Esteve va solucionar els problemes mecànics que afectaven el comandament de l’accelerador i va ascendir dos llocs més a la general, en la qual ocupa el lloc 26. El pilot francès Sébastien Loeb (BRX) va ser el guanyador de la quarta etapa del Ral·li Dakar 2024, disputada entre Al-Salamiya i Al-Hofuf sobre 299 quilòmetres d’especial, i amplia el seu palmarès amb el primer triomf en aquesta edició, mentre que en motos la victòria va ser per al xilè d’Honda José Ignacio Cornejo, que va firmar un doblet en el que va de prova i es posa líder de la general de motos. El vigent campió de cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Prodrive), ja atalaia el madrileny Carlos Sainz (Audi) per una general que lidera el saudita Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing).

“Els últims cent quilòmetres se’ns han complicat molt”, explicava Eduard Pons. “Els primers 200 quilòmetres han anat molt bé, hem arribat a rodar en la setena posició, però hem tingut una altra punxada, cosa que ens ha retardat i ens hem trobat amb camions que aixecaven molta pols i això ens ha dificultat la navegació.” No obstant, van poder acabar al lloc 18 d’etapa, amb la qual cosa segueixen al top-10 de la categoria i el 111 en l’absoluta. Isidre Esteve va viure una nova jornada positiva, ja que va poder arreglar els problemes que tenia amb l’accelerador. “Vull donar les gràcies als nostres mecànics i als enginyers de Toyota. Ara el cotxe va molt bé. No gaudia tant d’una etapa del Dakar des que anava amb moto”, va dir. Puja al lloc 26 a la general i el 18 de la seua categoria.