El Cadí la Seu cau contra el Girona en l’anada de vuitens de la Eurocup i es complica l’accés

El Cadí cau per 16 punts contra el Girona en l'anada de vuitens de la Eurocup i es complica l'accés, davant d'un rival que sempre es va mostrar superior

El conjunt lleidatà va patir amb el físic rival, especialment en el rebot, i Melgoza va destacar en el debut amb 18 punts

El Cadí es va complicar l’accés a quarts de final de la Eurocup després de caure en l’anada de vuitens davant el Girona per 16 punts (52-68), una diferència difícil per remuntar a Fontajau dimecres vinent. L’equip lleidatà no va poder fer front al físic de les gironines i va patir massa en el rebot (28-46), encara que la nota positiva va ser el debut de l’escorta nord-americana Melgoza, destacada amb 18 punts malgrat començar amb dubtes.

Al Cadí li va costar entrar al partit i va encaixar un 0-7 de sortida que va tallar Ramette amb un triple a la desesperada però que va acabar entrant. Però el plantejament de Fabián Téllez no estava donant els seus fruits i el tècnic local aviat va haver d’aturar el derbi. No havien passat ni 4 minuts i les jugadores s’asseien a la banqueta per al primer temps mort, amb el 3-12 en el marcador. Va entrar Grande a la direcció i el Cadí va fer un pas endavant després del 5-14 de Bertsch. Un parcial de 7-0 posava de nou les urgellenques al partit. Va debutar Melgoza a 2:13 per al final del primer quart i va entrar Campisano per ajustar més el lluminós (13-14). Tanmateix, un triple sobre la botzina de Mendy va caure com una galleda d’aigua freda. Nova sortida en fals del Cadí en el segon quart, incapaç de fer mal. Durant els primers 4 minuts només va poder anotar un tir lliure de Bair i el Girona no va malgastar l’ocasió de tornar a escapar-se en el lluminós i establir una màxima diferència de 12 punts (14-26) abans de la primera cistella de camp, de Ramette. Els punts de la base belga van empènyer les lleidatanes cap a una petita reacció, que va permetre que s’atansessin a 6 punts (20-26). Tolo, amb el seu físic imponent sota el cèrcol, es va encarregar de frenar el Cadí i elevar a 10 punts l’avantatge visitant, que Ygueravide va elevar als 12 després de dos tirs lliures (22-34). Téllez va tornar a aturar el duel, a 55 segons del descans, i Grande va anotar un triple a què va respondre Gardner amb 2 tirs lliures (25-36).El Girona va sortir disposat a la sentència en el tercer quart, però es va trobar amb una Melgoza que fins aleshores havia passat inadvertida, amb els normals errors en el debut com a jugadora del Cadí. La nord-americana va començar a anotar tot el que provava i va ser l’autora d’11 dels 13 primers punts de les lleidatanes en aquest període.

Després d’un triple de la nova jugadora de Téllez, el Girona va haver de demanar temps mort. Roberto Íñiguez va advertir que això podia ocórrer (36-43). Però la ratxa local no tenia fre i Grande va anotar un triple per completar un parcial de 10-0 i atansar el Cadí (41-43). Però a les urgellenques se’ls va acabar la gasolina just en aquell moment. Gardner va començar a ballar a la zona sense oposició i va elevar la diferència fins als 7 punts abans d’entrar en l’últim acte (43-50). El desgast es va fer patent en l’arrancada del quart decisiu, ja que el Cadí la Seu només va poder anotar una cistella en els primers 7 minuts, entregant el partit i l’eliminatòria a un rival que es va posar 20 punts a dalt després d’un triple de Mendy (45-65). Fabián Téllez, tècnic de les lleidatanes, va demanar un últim esforç a les jugadores, que cada cistella comptava, i hi va haver una lleugera reacció, tot i que només des de la línia de tirs lliures. El temps se li va tirar a sobre al Cadí, que no va poder reaccionar. Íñiguez fins i tot va tenir el seu moment de protagonisme amb un temps mort a 48 segons del final i un marcador de 50-68. No només el seu equip no va anotar, sinó que Melgoza va completar la seua gran actuació amb dos punts més. El dimecres 17 (19.00), a Fontajau, segon assalt d’una eliminatòria decantada a favor del conjunt favorit, el Girona.

“Els hem donat problemes, però no és suficient”

El tècnic del Cadí, Fabián Téllez, va manifestar a l’acabar el partit que “hem fet l’esforç, venint molt justes. La bona notícia ha estat el partit de Melgoza, que ha estat molt bé malgrat una primera part desencertada. Estem davant d’un rival molt fort i no hem pogut competir fins a l’últim quart. Hem estat capaços de posar-los en problemes però no és suficient davant d’aquest tipus d’equips. Si no controlem el rebot i tenim errors no forçats és molt complicat arribar a competir contra un gran. No ens queda res més que aprendre d’aquest tipus de partits i continuar creixent”, va afegir, que contra el Girona no va poder comptar amb 3 de les seues jugadores: Brotons, Soler i Brown; mentre que Hinriksdóttir va sortir després de l’últim duel de Lliga.