FUTBOL COPA DEL REI

Treballat pas a quarts

El conjunt blaugrana remunta el gol inicial de l'Unionistas, de Primera RFEF, per classificar-se

Ferran Torres va empatar al tall del descans i a la segona part Koundé i Balde van sentenciar

Alejandro Balde celebra el seu gol, que va significar l’1-3 i va segellar el pas al camp de l’Unionistas. - EFE/JM GARCÍA

El Barça va conquerir ahir el bitllet als quarts de final de la Copa al superar l’Unionistas (1-3), en un partit molt més treballat que brillant. Va ser a penes la segona victòria per més d’un gol en els últims 23 partits, però, sense mostrar una bona imatge, va servir per deixar enrere la derrota davant del Madrid a la final de la Supercopa. Ferran Torres, Koundé i Balde van firmar els tres gols blaugrana, per capgirar el gol inicial d’Álvaro Gómez, que havia avançat l’Unionistas, equip de Primera Federació i digne competidor al Reina Sofía.

Xavi va fer debutar el jove central Pau Cubarsí, com a recanvi de Christensen al descans del partit

El matx va començar amb ensurt per al Barça, ja que els locals van estar a punt d’avançar-se en el primer minut, amb una ocasió clara de Losada, que va rematar acariciant el pal. L’Unionistas, tant pacient com vertical, esperonat per 6.000 aficionats, esperava al seu camp i aprofitava qualsevol concessió per castigar el contraatac. Feia patir al Barça, incomodat sense saber imposar el control, malgrat dominar la possessió del tot.A la primera mitja hora, el conjunt blaugrana només es va atansar al gol per obra de Marc Guiu, titular per primera vegada: als 21 minuts va rematar a boca de canó una centrada de Joao Félix, però Iván Martínez va neutralitzar el tret amb una parada providencial.A més, el Barça es va veure darrere en el marcador, després que Álvaro Gómez definís de forma providencial una centrada des de l’esquerra, deixant sense opció Iñaki Peña (1-0).El gol va donar ales a l’Unionistas i fins i tot hauria pogut arribar el 2-0, que Peña va salvar a rematada de Rastrojo. Va desviar el tret a córner, però l’equip local, temerari, va pagar cara la seua ambició al tall del descans i va anar a buscar amb tantes ganes el gol que es va oblidar de protegir-se i va regalar l’empat. El Barcelona va recuperar la pilota i Joao Félix va assistir Ferran perquè corregués sol des del centre del camp fins a plantar-se davant de l’arc rival i empatés (1-1). En el descans, Xavi va retirar Christensen per molèsties i va fer debutar el jove central Pau Cubarsí, de 16 anys. Poc després va haver de recórrer a Pedri, Gündogan i Lewandowski. El Barcelona portava la iniciativa i va trobar el camí de la manera menys pensada. Koundé va armar la cama a la mitja lluna davant l’enfonsada defensa local i va batre el porter amb un xut cenyit al pal (1-2). El gol va alliberar els de Xavi i 4 minuts després van encarrilar l’eliminatòria amb Balde, que va sentenciar, en una gran carrera, amb un potent tret des de l’esquerra que va entrar després de rebotar al travesser (1-3).

L’Atlètic es va emportar el pas a quarts de final de la Copa davant del Madrid, el vigent campió, en un derbi que es va decidir a la pròrroga i en què l’equip matalasser es va avançar tres vegades. Un gol en pròpia d’Oblak i un de Joselu, al 82, van empatar els gols de Lino i Morata i van enviar el matx al temps extra. A la pròrroga, Griezmann i Riquelme van decantar el duel (4-2).

L’Atlètic elimina el Madrid en un derbi decidit a la pròrroga Xavi: “De vegades em desespero perquè no fem el que toca”

L’entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, va celebrar el triomf perquè dona “moral i confiança” a un grup de jugadors que es van veure per sota en el marcador i, amb la remuntada, van millorar. “Vull jugar més alliberats. Per tot, crec que és un pas endavant, avui, encara que sigui el camp de l’Unionistas i que se’ns donava per molt favorits”, va manifestar el tècnic. Va reconèixer que “de vegades em desespero perquè no fem el que toca”. “Quan dic que estem en construcció em refereixo a això, a entendre el que requereix cada situació”, va afegir el tècnic, que va definir la segona part com a “molt bona”.