Segona Catalana: el Balaguer puja i es defineixen els playoffs d'ascens amb ambient de grans partits

Juneda i Alpicat es disputaran la segona plaça d'ascens a Primera Catalana

Gran ambient en el Juneda - GuissonaPERE OLIVART

Després que el Balaguer assegurés el títol i l’ascens, Alpicat i Juneda – que ahir va assegurar-se el playoff– es jugaran l’altra plaça d’ascens a Primera Catalana en la promoció. Ambdós equips s’enfrontaran en una eliminatòria a doble partit en la qual l’Alpicat jugarà la tornada a casa, ja que ahir va ratificar la segona posició.

En el cas del Juneda, el partit es va celebrar amb gran ambient a la grada, ja que el partit coincidia amb l’afluència massiva que té cada any el concurs de Cassoles de tros de la població de les Garrigues. L’equip roig va certificar la seua presència al play-off d’ascens al guanyar (3-1) contra un rival directe, el Guissona, que es quedava així sense opcions d’ascendir. El matx va començar amb un gol dels visitants que va posar la por al cos als locals. Tot i així, dos golassos de Dani, al 44 i al 51, van capgirar el marcador. Finalment, al minut 74, Tuto va anotar el 3-1 de definitiu des dels onze metres.

L’Alpicat, l’altre equip de playoff d’ascens, va remuntar contra un Palau d’Anglesola ja descendit (1-3), però es va quedar sense opcions de títol, després que el Balaguer vencés el Lleida B i es proclamés campió. En el partit, els visitants es van reposar de l’1-0 inicial d’Amorós amb els gols de Goma, Vila i Hereu.

El Balaguer, ascens directe a Primera

La plantilla del Balaguer celebra l’ascens a Primera Catalana.JOAN BOVÉ

El Balaguer ha tornat per la porta gran a Primera Catalana un any després del seu descens al superar ahir el Lleida B (2-1), en un partit en el qual els visitants es van avançar en el primer temps amb un gol de Youssef, al 26, i que els locals van remuntar en sis minuts. L’encara juvenil Aleix León, el gran protagonista del matx, va marcar un dels millors gols de la temporada al 52, abans que Surroca, al 58, anotés el gol que va certificar el títol i l’ascens dels de la Noguera (2-1). Després del xiulet de l’àrbitre, la plantilla, juntament amb la nombrosa afició local, va celebrar l’ascens al terreny de joc.