AUTOMOBILISME FÓRMULA 3

Triomf històric de Boya

El pilot aranès obté la primera victòria de la seua carrera a Fórmula 3 al guanyar la prova esprint de Montmeló

És vuitè a la general a 32 punts del líder

Mari Boya mostra la seua alegria amb un cartell que assenyala la primera posició. - FÓRMULA 3

L’aranès Mari Boya (Campos Racing) va guanyar ahir la prova esprint de la Fórmula 3 disputada al circuit barceloní de Montmeló, en el marc del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. És la seua primera victòria a Fórmula 3 després d’estrenar-se al podi en la prova esprint de Monza i no ha estat fins que va tornar a casa que ha pogut conquerir el primer triomf de la seua carrera.

Boya es va imposar al cobrir les 21 voltes que es van fer al circuit català en un temps de 38 minuts, onze segons i 211 mil·lèsimes, 453 menys que l’irlandès Alexander Dunne (Mp Motorsport), que va acabar segon. La classificació no li va anar del tot bé però la cursa a l’esprint, amb la graella invertida, va servir perquè el pilot lleidatà aconseguís el primer triomf de la seua vida a Fórmula 3.Mari Boya sortia tercer però en la volta tres els dos pilots de Trident, Santiago Ramos i Meguetounif, es van tocar en el revolt 1 anant al capdavant, cosa que va provocar un caos que acabava amb el pilot aranès aprofitant el regal i posant-se a liderar abans que sortís el safety car. “Sempre he tingut la cursa controlada”, va comentar, en la roda de premsa posterior, Boya, de 20 anys. “La clau en aquest campionat és estar sempre en els punts i en aquesta segona meitat vull tenir caps de setmana nets, sense avaries o altres contratemps perquè la velocitat i el ritme estan allà. A veure si aquesta victòria em dona una empenta extra”, va comentar el lleidatà, vuitè en el campionat, amb 40 punts, 32 menys que el líder, l’italià Gabriele Mini (Prema).

Lando Norris firma la pole, Sainz arrancarà sisè i Alonso, desè

L’anglès Lando Norris (McLaren) sortirà primer avui en el Gran Premi d’Espanya, la desena prova del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit de Montmeló, on els espanyols Carlos Sainz (Ferrari) i el doble campió mundial asturià Fernando Alonso (Aston Martin) arrancaran en sisena i desena posicions, respectivament.D’altra banda, el motorhome de McLaren va patir un incendi abans dels tercers entrenaments lliures que va obligar a evacuar el personal de l’equip i que va ocasionar que tres bombers haguessin de ser atesos per inhalació de fum.El foc va semblar originar-se a la part posterior, en una zona situada sobre la cuina, i tot apunta a un problema elèctric. A tres dels bombers se’ls va haver de subministrar màscares d’oxigen.