Àustria derrota Països Baixos i passa a vuitens com a primer de grup

Sabitzer va marcar el gol decisiu al minut 81

Sabitzer, capità d’Àustria, celebra el seu gol, que li va donar el triomf i l’accés com a primer de grup. - EFE

El capità Marcel Sabitzer va marcar al minut 81 el gol de la victòria d’Àustria (2-3) contra Països Baixos i va rubricar per a la seua selecció el primer lloc del Grup D, en un partit d’alta intensitat i molt disputat, sobretot en la segona part, al davant de França i la mateixa selecció neerlandesa, que arribava al duel primera i classificada, però amb la derrota va caure a la tercera plaça i passa als vuitens de final com un dels quatre millors tercers.

Àustria es va posar aviat amb avantatge, al minut 6, gràcies a un gol a pròpia porta de Malen al provar d’interceptar una passada del lateral esquerre Alexander Prass (0-1), que premiava la bona arrancada austríaca.Després Països Baixos va intentar reaccionar i Àustria semblava que es replegava una mica, però quan tenia la pilota va ser més clar que el rival. Els pupils de Ronald Koeman van tenir dos bones ocasions de gol, una als peus de Reijnders i una altra als de Malen, però van ser fruit de jugades aïllades.Al començament de la segona part, Països Baixos va aconseguir empatar per mitjà de Cody Gakpo (1-1) però en el seu ràpid avenç, l’equip de Ralf Rangnick va tornar a avançar-se al marcador amb una diana de cap de Romando Schmid (1-2).Al minut 76, Memphis va tornar a empatar amb un xut en difícil posició dins de l’àrea (2-1). El gol va ser inicialment anul·lat per presumpta mà del davanter de l’Atlètic, però el VAR el va validar. Àustria, tanmateix, va mostrar poder de reacció i Marcel Sabitzer, al minut 81, va firmar el 2-3 definitiu.