Lleida acull el Campionat de Catalunya sub-16 amb 450 atletes

Assaig per a l'Estatal que es farà al juliol

Jackson Quiñónez va visitar ahir la nova gàbia de les Basses.

Jackson Quiñónez va visitar ahir la nova gàbia de les Basses. - AJUNTAMENT

La pista d’atletisme de les Basses acull avui el Campionat de Catalunya sub-16, competició que reunirà 450 atletes de tot Catalunya i que servirà d’estrena per a la nova gàbia de llançaments que la Paeria ha instal·lat recentment, per substituir la que es va trencar fa uns mesos a causa del vent. Organitza el torneig l’Aldahra Lleida UA, entitat que enguany celebra el 20è aniversari, que culminarà el proper mes de juliol amb l’organització del Campionat d’Espanya sub-16.

“Aquest campionat ens anirà bé de cara al repte que suposa organitzar el mes que ve el Campionat d’Espanya”, explica Sebas Vidal, president del club lleidatà, qui recorda que la disputa del Català a Lleida obeeix al fet que “vaig adquirir el compromís d’organitzar almenys una vegada a l’any un Campionat de Catalunya, perquè els atletes d’aquí ens desplacem tot l’any i està bé tenir un torneig de nivell aquí a casa”, va valorar.

La competició començarà a les 10.30 amb les proves dels 300 metres tanques femenins i l’última serà els 3.000 metres femenins, a les 20.40 hores. Pel que fa a la participació lleidatana, hi competiran una trentena d’atletes de diversos clubs, Lleida UA (14), Xafatolls (7), Escatxics d’Agramunt (1), Pedala.cat de Balaguer (3) i CA Pobla de Segur (1). Tots els atletes van aconseguir la classificació per a aquesta final de Lleida en una competició classificatòria que es va disputar el cap de setmana passat a Cambrils.

Pel que fa al Campionat d’Espanya que es disputarà els dies 20 i 21 de juliol, serà el tercer en aquesta instal·lació, després del que es va organitzar el 1996, amb les pistes acabades d’inaugurar, i un segon el 2021.