ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

La Garmin Epic Trail de la Vall de Boí, una jornada amb pluja, fang i vent

La meteorologia adversa es converteix en protagonista de l'Ultra i la Marató a la Vall de Boí

Álvarez i Pinsach, en categoria masculina, i Ferenczik i González, en dones, els vencedors

Els participants de l’Epic Trail, sortint ahir de l’Ultra i la Marató a Barruera, també seu de l’arribada. - OCISPORT

La Garmin Epic Trail Vall de Boí, que reunirà 3.000 atletes de 30 països durant el cap de setmana, va viure ahir la primera jornada de competició en el seu desè aniversari, amb la disputa de les proves de més dificultat, l’Ultra i la Marató, l’exigència de les quals es va veure augmentada per la meteorologia adversa. Així, la pluja, el fang i el vent es van convertir en els protagonistes de la jornada i van obligar a fer canvis en el recorregut, ja anunciats divendres.

En la distància Ultra, el campió masculí va ser Jesús Álvarez Morales, que va completar els 54 quilòmetres de recorregut amb 3.200 metres de desnivell positiu en un temps de 6h.27:53, quan el recorregut inicial era de 62 km, amb un desnivell de 4.500 metres. En segon lloc va quedar Carlos Mantero 6h.46:05 i el podi va ser completat per Pau Bogunyà (6h.49:29), que va ser tercer. En categoria femenina, Elena Ferenczik (8h.14:21) va ser la vencedora, davant de Lise Delage (8h.47:02) i Garbiñe Sánchez (8:48:47). El vencedor en la Marató va ser Marc Pinsach (4h.16:49), que va superar Álvaro Garcia Gil (4h.18:35), segon, i Alberto Lasobras (4h.32:48), tercer. En categoria femenina, Noelia González va quedar en primer lloc (6h.19:41). Segona va arribar Oihane Unzalu (6h.20:30), amb Mireia Perpinyà tercera (6h.24:06). El recorregut va ser escurçat de 42 a 40 km, passant de 2.800 m de desnivell a 2.500.

A més de les carreres, també es van celebrar les proves infantils i el Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica, que va comptar amb 150 participants. L’Epic Trail, emmarcada en el Mountain Festival de la Vall de Boí, acaba avui amb les proves Sky, de 24 km, i Speed, de 12, que és puntuable per a l’Xterra Trail Run World Series, un circuit que engloba una trentena de curses de tot el món.