Plata per a dos lleidatans

Jan Berent i Joel Milà, de Juneda, es van proclamar ahir subcampions d'Europa sub-17 amb la selecció espanyola

Ambdós juguen al CH Vila-seca

Jan Berent i Joel Milà, jugadors de Juneda que són subcampions d’Europa sub-17.

Dos jugadors de Juneda, Jan Berent i Joel Milà, es van proclamar ahir, formant part de la selecció espanyola sub-17, subcampions d’Europa d’hoquei. Espanya va perdre a la final davant de Portugal per 5-2, un resultat excessiu per a un partit que va ser molt més equilibrat i en el qual va començar guanyant l’equip espanyol. Berent i Milà van ser titulars a la final del torneig, que s’ha disputat a Olot.

Els dos jugadors, formats al Club Hoquei Juneda però que militen al CH Vila-seca, ja van ser protagonistes de la semifinal marcant tots els gols davant d’Itàlia (4-2). L’equip italià es va avançar 2-0, però un gol de Berent a falta de 8 minuts i un altre de Milà a falta de dos van posar el 2-2 que va portar el matx a la pròrroga. En el temps afegit, dos dianes més de Joel Milà van posar Espanya a la final.Ahir la història va ser al revés. Va començar marcant Espanya, però abans del descans Portugal va fer el 2-1. El duel, que va començar amb retard per un problema al marcador de la taula, va ser equilibrat. Espanya va disposar de moltes ocasions, però l’encert el va tenir Portugal. El 2-1 va arribar en el 36, deixant una mica tocats els jugadors espanyols i, en tres minuts nefastos, Portugal va marxar en el marcador, 5-1, en el que ja era una diferència exagerada. Espanya va marcar el 5-2 a 46 segons del final.Jan Berent i Joel Milà debutaven en aquesta competició amb la selecció espanyola sub-17, el campionat de menor edat que disputa competicions internacionals. Jugadors del Vila-seca des del 2020, tornen a casa amb una medalla de plata que va merèixer ser d’or.L’equip femení sub-17 d’Espanya, també a Olot, es va proclamar campió d’Europa.