CICLISME VUELTA A ESPANYA

Van Aert exhibeix poder i suma el seu segon triomf a la Vuelta

O'Connor manté la renda com a mallot roig

Van Aert celebra el triomf en l’arribada a la línia de meta. - EUROPA PRESS

El belga Wout van Aert (Team-Visma) va aconseguir ahir la seua segona victòria a la Vuelta 2024, després de fer una demostració de poder en l’esprint la setena etapa, entre les localitats d’Archidona (Màlaga) i Còrdova sobre 180,5 quilòmetres, en una jornada sense canvis en la general.

El líder de la classificació de la regularitat va rematar el gran treball del seu equip, capitanejat per l’últim guanyador de la prova espanyola, el nord-americà Sepp Kuss, que va fer una enorme tasca per tancar buits i permetre que l’etapa es decidís a l’esprint, quan va exhibir la seua gran velocitat.

Després del canvi de liderat i el tomb en la carrera que va fer O’Connor en l’anterior etapa amb el seu incontestable triomf i un avantatge de gairebé cinc minuts en la general, els corredors van disputar una jornada més de clàssica primaveral que de Gran Vuelta, en la qual la pujada a falta de 20 quilòmetres de meta a l’alt del 14% va ser la protagonista. Abans, l’escapada en solitari del basc Xabier Isasa (Euskaltel) va ser l’únic ressenyable dels primers 100 quilòmetres d’etapa. A falta de 38 per al final, el basc va ser absorbit pel grup, que incrementava el ritme així que s’atansava el port. En la pujada, el Visma va comandar el pilot imposant una marxa més forta que va despenjar alguns corredors.

L’eslovè Primoz Roglic (Red Bull Bora), segon a la general, intentar posar a prova la fortalesa del líder O’Connor amb un atac que va ser respost sense problemes. Després de coronar l’alt del 14%, el vilanovenc Marc Soler (UAE) va atacar a la baixada i va arribar a fer un buit de gairebé 30 segons d’avantatge, però l’esforç i el treball del Visma en favor de Van Aert va acabar per deixar-lo sense opcions a poc menys de tres quilòmetres de la meta. En l’arribada, Van Aert va entrar perfectament col·locat i es va imposar amb comoditat al txec Mathias Vacek (Lidl Trek) i el vallesà Pau Miquel (Kern Pharma), que va firmar un destacat tercer lloc.