CICLISME VUELTA A ESPANYA

Dunbar guanya l'etapa i Roglic ataca el líder O'Connor, que cedeix 37 segons

L’irlandès Eddie Dunbar celebra la victòria a l’entrar a meta. - EFE/JAVIER LIZÓN

L’irlandès Eddie Dunbar (Jayco Alula) va estrenar ahir el seu palmarès al guanyar en un nombrós esprint l’onzena etapa de la Volta ciclista a Espanya, disputada amb sortida i arribada a Padrón (la Corunya) amb un recorregut de 166,4 quilòmetres i en la qual va mantenir el jersei roig de líder l’australià Ben O’Connor (Decathlon Ag2r), malgrat perdre 37 segons respecte als seus rivals per la roja. Dunbar (Banteer, 27 anys) va ser el més poderós entre els més de 30 corredors que van protagonitzar la fuga bona del dia. En un desenllaç a l’esprint va imposar la seua velocitat davant del belga Quentin Hermans (Alpecin) i del britànic Max Poole (DSM).

En el grup de favorits Primoz Roglic es va encarregar de dinamitar la carrera en l’últim ascens a Cruxeiras. Una urpada que va despenjar el líder Ben O’Connor, que va cedir 37 segons respecte al grup de l’eslovè, on eren Enric Mas, Mikel Landa i Carlos Rodríguez, aquest últim nou líder dels joves.A la general es manté O’Connor al capdavant. Es va emportar un bon ensurt, però encara té 3.16 minuts d’avantatge sobre Roglic i 3.58 respecte a Enric Mas, els homes del podi provisional. Quart és Carapaz a 4.10, cinquè Mikel Landa a 4.40 i Rodríguez sisè a 5.23.