Marc Márquez torna a vèncer gairebé tres anys després i Jorge Martín surt líder de MotorLand

Marc Márquez

El pilot de Cervera Marc Márquez (Ducati) ha dominat aquest diumenge la cursa de MotoGP del Gran Premi d’Aragó, dotzena prova del Mundial de motociclisme i que s’ha disputat en MotorLand Aragó, i s’ha emportat la victòria per davant dels seus compatriotes Jorge Martín (Ducati), líder del campionat després de la caiguda de Francesco Bagnaia (Ducati), i Pedro Acosta (KTM).

D’aquesta manera, després de nombroses operacions, temporades complicades i fins i tot canvi d’equip, aconsegueix un triomf en la categoria reina 1.043 dies després de l’últim, aconseguit en el Gran Premi d’Emilia-Romaña de 2021.

A més, ascendeix al tercer lloc (229) de la general, només per darrere de l’italià Francesco Bagnaia (Ducati, 276) i d’un Jorge Martín (299) que surt amb el lideratge sota el braç d’Alcanyís. I és que el madrileny va arribar a Espanya per darrere de 'Pecco', però va aconseguir remuntar la distància amb una bona esprint i, sobretot, amb el seu segon lloc d’aquest diumenge, que unit a la caiguda de Bagnaia pel seu incident amb Alex Márquez (Ducati), li permet atresorar 23 unitats d’avantatge.

Una vegada apagats els semàfors, el de Cervera va defensar la seua posició de privilegi i va provar d’escapar-se perseguit per Pedro Acosta (KTM) i el seu germà Alex Márquez (Ducati) i amb Jorge Martín (Ducati). Bagnaia completava una mala sortida que el condemnava al setè lloc i l’obligava a reaccionar.

Després d’un toc entre ambdós en el segon gir, Martín va aconseguir superar Acosta per situar-se segon a ritme de volta ràpida, encara que el de Cervera continuava liderant amb dos segons d’avantatge, una distància que va anar augmentant amb el pas del temps. Per darrere, 'Pecco' va arribar a l’altura d’Alex Márquez i va començar la lluita entre ells.

La tensió entre el de Gresini i el de la Ducati oficial va saltar pels aires a només sis voltes per al final, quan la moto del català va passar per sobre de la del transalpí en la corba 12 de MotorLand Aragó. Els dos van acabar en la grava i fora de cursa.

El gran beneficiat de l’incident, a més de Martín, va ser Acosta, que va ascendir a posició de podi, encara que els dos primers estaven ja molt lluny. Finalment, Márquez va tornar a assaborir la glòria més de dos anys i 11 mesos després i Martín, amb el seu segon posat, va assentar el lideratge a què va ascendir dissabte en la cursa l’esprint.

A més, Alex Rins (Yamaha) va acabar en novena posició, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) va ser onzè. Augusto Fernández (KTM) va acabar tretzè, Joan Mir (Repsol Honda) ho va fer quinzè i Raúl Fernández (Aprilia), setzè. Igual que Alex Márquez, Maverick Viñales (Aprilia) no va poder acabar, encara que en aquest cas per problemes a la seua moto.