CICLISME CARRETERA

Cita de nivell a les Borges

El Criterium Memorial Sisco Peries va coronar Marcel Molist i la lleidatana Iris Gómez

Segona edició i primera que incloïa la categoria femenina

Un moment de la prova masculina amb els corredors en fila pels carrers de les Borges Blanques. - LAURA QUINTANA

Marcel Molist (Controlpack) en categoria masculina i la lleidatana Iris Gómez (UPV Women’s Cycling Team) en dones, van ser els vencedors ahir del Criterium de les Borges Blanques, Memorial Sisco Peries, una prova que el Club Ciclista Ateneu Garriguenc va recuperar l’any passat després de més de tres dècades sense disputar-se durant la festa major, i que ahir va viure una segona edició amb moltes novetats, la més important, la inclusió de la categoria femenina. La cita, en la qual van ser presents alguns dels millors ciclistes lleidatans, va comptar amb 52 participants en categoria masculina i deu a la femenina.

L’altra gran novetat d’aquesta segona edició era el recorregut, amb un traçat més ràpid, però que conservava l’essència del critèrium. La prova va discórrer per un circuit urbà, d’aproximadament 1,2 quilòmetres, en el qual els participants van fer unes quantes voltes fins a completar 56 quilòmetres en la categoria masculina, i 45 en la femenina.Després de Marcel Molist, de categoria sub-23 i que va fer un temps d’1h25’17”, es van classificar Jaume Fíguls (Team MP Group-Doltcini) a 3 segons, i Joan Cadena (Hight Level-GSport) a 13 segons i encapçalant un nombrós grup de corredors. El primer classificat de categoria Elit va ser Roger Puig (Controlpack) i va entrar quart a la meta.Pel que fa a les dones, després d’Iris Gómez, que va marcar un temps d’1h14’02”, va entrar la també lleidatana Maria Banlles (UPV Women’s Cycling Team) en el mateix temps ja que es van disputar la victòria en un intens esprint. Tant una com l’altra són de categoria Elit.