FUTBOL COPA CATALUNYA

Tràmit superat a Riudoms

L'AEM es fica a quarts de la Copa Catalunya golejant un rival de dos categories menys. Les lleidatanes van anotar en l'arrancada de cadascuna de les parts i van reaccionar a l'empat local

Les jugadores de l’AEM celebren un dels cinc gols amb què van aconseguir la classificació. - PAU PASCUAL PRAT

Lleida

L’AEM va complir ahir amb els pronòstics i va assolir la següent ronda de la Copa Catalunya golejant el Riudoms (1-5), en un duel en el qual va demostrar la seua clara intenció d’evitar qualsevol sorpresa marcant en l’arrancada de les dos parts, davant d’un rival dos categories inferior i contra el qual va poder donar descans a jugadores de pes de cara a la Lliga.

Així, el conjunt lleidatà haurà d’estar atent avui a dos sortejos, ja que coneixerà tant el seu rival als quarts de final de la Copa Catalunya, entre Vic, Europa i Espanyol, i una hora abans (13.00) sabrà quin dels últims nou classificats de la passada temporada en Lliga F visitarà el Recasens en la tercera ronda de Copa de la Reina.Amb Laia Ojeda, Ciurana i Abril Francés del filial a l’onze inicial, van ser dos jugadores del primer equip les que van avançar l’AEM al primer minut, aprofitant un desplaçament de la portera que es va quedar curt perquè Gestera robés i Martí batés la portera (0-1).Amb l’avantatge al marcador i un xut posterior al travesser d’Inés en un llançament de falta, l’AEM va abaixar una marxa i es va veure sorprès pel Riudoms, que va empatar al 25 en un córner que Boronat va introduir a gol al segon pal amb una mica de sort (1-1).La igualada va durar només 10 minuts, perquè al 35 Gestera va avançar de nou les lleidatanes en una segona acció després d’una falta que Ciurana va tornar a penjar a l’àrea perquè la càntabra empalés de volea en posició dubtosa (1-2).Com en la primera meitat, les lleidatanes van tornar a trobar un gol ràpid a la sortida del descans. Va ser en una passada llarga per al desmarcatge d’Abril Francés, que es va plantar sola davant de la meta rival i va convertir l’1-3.Malgrat els dos gols de renda, el conjunt lleidatà va mostrar la seua millor versió en la segona meitat, en la qual també van jugar les joves Ari Bosch i Ainara, amb una pressió elevada que va penalitzar la proposta propositiva del Riudoms. Així, amb l’AEM vivint en camp rival, Loba va trobar l’1-4 en un gran colpejament des de la frontal que es va colar per l’escaire, minuts abans que Marina establís l’1-5 final amb un altre potent xut des de la frontal.

Rubén López: “M’ha sorprès haver començat tan bé”

L’entrenador de l’AEM, Rubén López, es va mostrar satisfet amb el paper de l’equip, “especialment en la segona meitat”, malgrat que va reconèixer que “hem entrat molt bé al partit i és una cosa que m’ha sorprès perquè pel context esperava que ens costés una mica més”. A més, va lloar que “amb el partit resolt les jugadores han demostrat que volen lluitar per guanyar-se minuts” i també va destacar el paper de les jugadores del filial: “M’agrada potenciar la base però no regalo minuts. Les joves que han jugat ho mereixen. Estan treballant bé i m’agrada la seua actitud”, va concloure.