El Robles Lleida voreja el triomf contra un dels gegants del grup

Una pèrdua en l'última possessió va sentenciar les opcions de les lleidatanes

Cerqueda, en una acció del primer partit a casa del Robles. - LEIRE DÍAZ

COLAU OBRADOR

El Robles Lleida es va quedar ahir a les portes del triomf (79-77) en la visita al Sevilla, que suposava el seu primer gran repte de la temporada, davant d’un dels equips cridats a lluitar per l’ascens de categoria i que va haver de suar fins al final per emportar-se el triomf, aprofitant dos pèrdues lleidatanes en els últims instants.

El partit va començar malament per a les de Petrus, amb moltes pèrdues. A més, Marta García, el gran puntal d’atac local, va reafirmar ser a un gran nivell i va anotar els primers 11 punts de l’equip, que va acabar el primer quart amb el marcador a favor (25-17). En el segon quart es van canviar les tornades, i malgrat que García continuava intractable, el Robles va començar a dominar als dos costats del parquet, arribant al final de quart amb un marcador de 44-38. El tercer quart va ser el millor de l’equip lleidatà, deixant García amb 0 punts en set minuts jugats, quan n’havia anotat 22 abans del descans. A la traça defensiva se li van sumar els triples d’Iris Tribó, amb tres encerts en tres intents, que van permetre que el Robles afrontés els últims deu minuts al davant (61-62).

Després d’uns minuts d’alternatives, el xoc va arribar empatat als últims compassos, en els quals els dos equips van fallar tirs lliures quan haurien pogut posar-se en avantatge. El matx es va decidir per una pèrdua de pilota lleidatana en l’última possessió, que va permetre que el Sevilla anotés el 79-77 final.L’entrenador de les lleidatanes, Rubén Petrus, es va mostrar orgullós perquè les seues jugadores havien “lluitat i batallat molt”, i va reiterar que la derrota feia mal perquè “les jugadores estan implicades”.