FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Girona goleja el Madrid i atansa la Lliga al Barça (4-2)

Un pòquer de Castellanos va valer el triomf i la salvació virtual als de Míchel

Un pòquer de gols de Taty Castellanos va brindar aquest dimarts una victòria històrica contra el Reial Madrid i mitja permanència al Girona de Míchel Sánchez, que va vèncer per 4-2 el conjunt de Carlo Ancelotti. La derrota madridista atansa encara més al títol de Lliga al Barça, que avui podria posar-se a 14 punts amb un triomf. El Girona va superar per tercera vegada en la seua història el Reial Madrid en només sis enfrontaments i queda onze punts per sobre de la zona de descens, cosa que certifica virtualment la seua presència a Primera la pròxima temporada.

Després d’un bon inici del Madrid, el Girona va castigar els blancs amb el primer dels gols de Castellanos, que va obrir el marcador en el minut 12 (1-0). Rodrygo va tenir l’empat després d’una internada per l’esquerra de Vinícius, però el Girona va castigar novament el Madrid, anotant el 2-0 en el minut 24. Abans del descans, Vinícius va retallar distàncies (2-1), però en el primer minut de la segona meitat Castellanos va completar el seu hat-trick, amb el 3-1. L’atacant argentí va completar la seua millor actuació com a jugador del Girona amb un altre gol més en el 62, que suposava el 4-1. A pocs minuts del final, Lucas Vázquez va anotar el 4-2 definitiu.

D’altra banda, l’Osasuna va vèncer el Cadis per 0-1 i la Reial Societat va empatar a domicili davant del Betis (0-0) per mantenir l’avantatge a la quarta plaça, amb sis punts de marge respecte als bètics, cinquens.

Xavi va declarar que si el seu equip guanya la Lliga “serà la rehòstia” i espera avui “un partit dífícil”

D’altra banda, el Barça visita avui (22.00) el Rayo Vallecano, en un partit que els pot col·locar 14 punts per sobre del Reial Madrid. Xavi Hernández va afirmar ahir en roda de premsa que, si l’equip guanya aquesta Lliga, “serà la rehòstia”. Sobre el rival, va opinar que “el Rayo és una roca” i va recordar que “com a staff no els hem guanyat mai”, per la qual cosa preveu “un partit molt difícil i incòmode”. L’única novetat en la convocatòria és l’absència de Busquets, per sanció. Xavi va revelar que Dembélé i Christensen reapareixeran dissabte davant del Betis.

Castellanos celebra un dels seus quatre gols ahir.