El Sant Hospital de la Seu d'Urgell estudia la possibilitat de practicar l'avortament farmacològic
La possibilitat de practicar avortaments farmacològics al Sant Hospital de la Seu d'Urgell es tractarà el pròxim 17 de març en una reunió del patronat de la fundació que gestiona l'equipament, integrat entre d'altres pel Bisbat d'Urgell.
Així ho ha confirmat el seu president i alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, que ha dit que cal analitzar de quina manera es pot incorporar la interrupció voluntària de l'embaràs a la cartera de serveis, com s'ha fet des d'aquest mes a l'Hospital Comarcal del Pallars.
Precisament davant del centre sanitari s'ha commemorat aquest dilluns el Dia Internacional de les Dones, on s'ha llegit un manifest que demana més "corresponsabilitat" a l'hora de dur a terme les diverses tasques del dia a dia.
Fàbrega ha detallat que el tema de l'avortament per via farmacològica és un dels punts que formen part de l'ordre del dia de la trobada i s'ha mostrat convençut que aquesta pràctica s'incorporarà a la cartera de serveis de l'hospital.
A més, ha explicat que fa temps que s'hi està treballant des de l'àrea maternoinfantil del centre i que cal veure com es fa compatible aquest dret amb el de l'objecció de consciència dels sanitaris.
Així, el president de la Fundació Sant Hospital ha dit que al Pallars s'ha aconseguit mitjançant el desplaçament de professionals de l'Arnau de Vilanova de Lleida i que la planificació del "circuit" és necessària a l'hora de fer els tràmits administratius amb el Departament de Salut.
Cal tenir en compte que la conselleria ha indicat recentment que tant l'Hospital de Cerdanya com l'Espitau Val d'Aran estan seguint aquesta fase del procés.
Mentre, a Andorra, on l'avortament està prohibit en tots els supòsits, 17 de les 21 dones ateses en el Servei d'Atenció Integral a la Dona (SIAD) han demanat informació sobre la interrupció voluntària de l'embaràs.