SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Lampaert, nou líder

El ciclista belga va saltar del grup a pocs metres de la meta, que va creuar en solitari per enfundar-se el mallot roig || Lleida protagonitza avui part del recorregut

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El ciclista belga Yves Lampaert es va imposar ahir en la segona etapa de la Vuelta, una etapa de 203,4 quilòmetres entre Nimes i Gruissan, a França, i que es va decidir a l’esprint, deixant el guanyador com a nou líder. La jornada semblava ideal per als esprinters, una de les poques oportunitats que havien de tenir en aquesta edició que només tenia com a perill les rotondes i revolts del tram final en un recorregut totalment pla. Tanmateix, el principal protagonista va ser el vent, que va provocar diverses caigudes i fins i tot va forçar el primer abandó. A més, Javi Moreno també es va veure obligat a deixar la competició després d’un cop a la mandíbula. L’etapa es va desenvolupar sense sorpreses més enllà de l’avaria mecànica de Froome a 70 quilòmetres de meta que es va quedar en anècdota gràcies a l’ajuda dels companys d’equip, que li van donar suport per reenganxar-lo al gran gurp. Això sí, quan tot semblava tranquil, en l’últim tram de la carrera el conjunt Katusha va començar a tirar fort i alguns ciclistes van començar a quedar-se enrere. En els dos últims quilòmetres, dos representants del Quick-Step, entre els quals hi havia Yves Lampaert, van forçar la màquina i es van llançar a buscar la victòria, que finalment cauria del costat del belga. Quant als favorits, Alberto Contador i Fabio Aru es queden a mig minut d’un Froome (Sky) que es va situar novè a 21 segons del líder.

L’etapa que es disputarà avui recorrerà 158,5 quilòmetres entre Prada de Conflent-Canigó i Andorra la Vella, en la qual hi ha previstos els primers ports d’aquesta edició de la Vuelta, concretament dos de primera categoria –Col de la Perche i coll de Rabassa– i un de segona –alt de la Comella–. Serà la primera de les dos jornades que recorreran territori lleidatà. Els ciclistes entraran a Catalunya per Puigcerdà (N-152) i prendran l’N-260 en direcció a Bellver de Cerdanya, on el pilot té previst el pas entre les 15.07 i 15.20, depenent de la velocitat de l’etapa. Posteriorment, la Vuelta passarà per la Seu i prendrà l’N-145 cap a la frontera amb Andorra, on passaran entre 16.08 i 16.30. Demà es disputarà l’etapa entre Escaldes-Engordany i Tarragona, que també comptarà amb quilòmetres per territori lleidatà. La ronda tornarà a entrar Catalunya per la Seu i es dirigirà a Coll de Nargó, Oliana, Ponts, Guissona i Tàrrega en direcció a Montblanc, ja a Tarragona.

tracking