SEGRE

2.0

Influencers milionàries

les que es dediquen a incentivar el consumisme entre els seus seguidors poden ingressar fins a 100.000 euros al mes per les seues publicacions

Influencers milionàries

Dulceida. SEGRE.

Publicado por
PER G.D.

Creado:

Actualizado:

L’assaig Influencers, d’Ole Nyomen –periodista– i Wolfgang M. Schmidtt –un youtuber crític–, publicat per Planeta després de l’èxit assolit a Alemanya, ha estat un dels primers textos acadèmics en què es fa una duríssima crítica contra les anomenades celebrities de les xarxes socials.

Parlem de personatges que alliçonen i manipulen milions de seguidors, incentiven el consumisme, promouen un estil de vida neoliberal i menyspreen les causes solidàries si no hi veuen negoci. Per als autors d’Influencers, el neocapitalisme s’amaga darrere dels filtres i els retocs de Photoshop fins al punt que arriba a ser complicat diferenciar què és un anunci del que no ho és.

“Tot és entreteniment i tot es pot convertir en mercaderia.” I és que les marques han apostat des de fa temps pels serveis d’aquestes figures perquè, en molts casos, s’han guanyat la confiança dels seus seguidors donant valor al que diuen i creant històries que ajuden a connectar.

Però es pot viure de ser influencer? Doncs tot depèn del nombre de seguidors. Si fem un rànquing de les més famoses de l’Estat espanyol, al capdamunt hi ha Paula Echevarría, que segons un estudi del gabinet Influencer Marketing Hub és la que més cobra. Ella seria la influencer perfecta.

Echevarría acumula més de tres milions i mig seguidors. Els seus ingressos ronden entre els 6.000 i els 10.000 euros cada vegada que promociona un producte al seu perfil.

Una altra ben situada al top ten estatal és Dulceida, que ja té un festival propi de música i compta amb més de tres milions de fidels seguidors. Els ingressos per publicació oscil·len entre els 5.000 i els 8.000 euros.

La madrilenya María Pombo, per la seva banda, té 2.800.000 followers i una mitjana de 162.000 m’agrada. Per cada foto que puja a Instagram cobra entre 3.500 i 5.700 euros.

La tarifa de l’ex de Risto Mejide, Laura Escanes, estaria entre 2.700 i 4.500 euros cada cop que promociona un producte i és una de les més desitjades per les marques. Aquestes serien les que actualment dominen el mercat espanyol.

Feu números: amb quinze publicacions al mes cadascuna d’elles es pot embutxacar més de 100.000 euros.

Titulars del dia

* camp requerit
Subscriu-te a la newsletter de SEGRE
tracking