SEGRE

N'APPS I COLS

Què se n’ha fet, de Jeff Bezos?

Què se n’ha fet, de Jeff Bezos?

Què se n’ha fet, de Jeff Bezos? - SEGRE

Lleida

Creado:

Actualizado:

Quan parlem de rics i de multimilionaris, i sobretot relacionats amb el món tecnològic, solem fer-ho dels grans noms, com Gates, Jobs o Musk. Darrerament, per sort o per desgràcia, només he parlat d’Elon Musk.

Les seves excentricitats, les seves ganes de protagonisme i el seu conglomerat d’empreses l’han situat al capdavant de tots els titulars. Però hi ha un altre tipus del qual fa dies que no se’n parla tant.

Més a l’ombra. Però que al seu moment va aixecar una companyia que lidera tots els rànquings de valor i de vendes: Amazon.

Va passar d’una llibreria online a la botiga de comerç electrònic més important del planeta, amb naus industrials repartides per tot el món, robotització i automatització, i amb AliExpress tocant-li els talons. Parlo del fundador d’Amazon, Jeff Bezos, un dels homes més rics del món i que té una fortuna d’uns 125.000 milions de dòlars.

L’home que va arribar tard en aquest món d’estrelles. L’home fet a si mateix, que va aixecar un imperi, diversificant els serveis –com Amazon Web Services AWS, una de les plataformes de servidors web al núvol amb més empreses–, i amb noves plataformes com Alexa o Twitch.

Però on més s’està desenvolupant Amazon és en l’automatització. En l’imaginari de Bezos, Amazon és una empresa que va sola, amb els mínims treballadors possibles.

Ja ha començat a provar en naus industrials l’automatització completa a través de robots que es mouen com fletxes les 24 hores del dia entre estanteries. També imagina un servei de repartiment industrial i robotitzat, amb flota de camions, vehicles i drons automàtics de repartiment.

Per a tot això, Amazon ha adquirit al llarg dels anys empreses com Canvas, Eero, Dispatch, CloudEndure, TSO, Bebo, IGDB o INLT. Potser Bezos ja ha deixat d’aparèixer a tot arreu perquè l’any 2021 va plegar de director general d’Amazon per dedicar-se a altres projectes.

Ho va fer després de crear una de les companyies més importants de la història i amb una lliçó per als seus treballadors: “Avui som la companyia més important del món, però estigueu preparats per a quan no ho siguem.”

Titulars del dia

* camp requerit
Subscriu-te a la newsletter de SEGRE
tracking