SEGRE

Guissona, referent en la formació professional de la indústria alimentària

L’Institut de Guissona amb l’estreta col·laboració de les empreses del sector innova en la formació del seu alumnat

Les classes s'imparteixen amb sistema ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) i formació dual.

Institut de GuissonaINS Guissona

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’Institut de Guissona disposa d’un edifici on els cicles d’Indústries Alimentaries gaudeixen d’un laboratori i una moderna planta pilot de producció de productes alimentaris. Això millora la formació dels alumnes, tant del cicle de grau superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària com la del de grau mitjà d’Elaboració de Productes Alimentaris. Aquest cicle si li ha atorgat un caràcter més tècnic per a poder optar a més llocs de feina alhora que ha incorporat tocs de cuina que han estat molt ben rebuts per part de l’alumnat.

Tot plegat, sense deixar de banda l’essència, que és la indústria alimentària clau al país. Pel que fa al cicle superior, s’ha consolidat com un dels referents en modalitat dual a Catalunya i actualment estan formant la desena (2n curs) i onzena promoció (1r curs). Aquests estudiants fan 944 hores de pràctiques remunerades en empreses en la modlitat dual i en conveni amb empreses alimentàries punteres com ara bonÀrea, Borges, Argal que contribueixen a la formació dels tècnics que treballaran en en aquest sector industrial a Lleida i Catalunya. Amb una metodologia que integra reptes, classes pràctiques i teòriques, els graduats en aquesta professió tenen un alt percentatge d’inserció laboral que arriba fins al 90%, un dels percentatges més alts de l’FP a Catalunya.

Electromecànica, forjar especialistes en manteniment

Amb el cicle de Manteniment Electromecànic va començar l’experiència en el món de la formació professional del nostre centre. Des de l’inici s’han procurat satisfer les necessitats de personal especialista en el manteniment industrial de les empreses de la zona i adaptar els continguts del Cicle de Manteniment Electromecànic a aquesta demanda. En aquest apartat, podem assenyalar la creació d’un mòdul específic de Fred Industrial, que es va crear amb el primer conveni de col·laboració entre escola i empresa. Més tard, es va implementar la formació dual i actualment, les classes s’imparteixen en la modalitat ABP (Aprenentatge Basat en Projectes). El conveni amb bonÀrea permet a l’alumnat incorporar-se a l’empresa o continuar estudiant un grau superior mentre treballa mitja jornada .  Des de fa dos cursos s’imparteix, en les nostre instal·lacions, un Certificat de Professionalitat de nivell I de manteniment elèctric per a gent a l’atur que habilita als treballadors per iniciar-se en la professió.

Programa PFI, retornar l’alumne al món educatiu

Comerç i màrqueting, l’itinerari / INS Guissona

El Programa de Formació i Inserció (PFI) que va iniciar l’INS de Guissona ara fa quatre cursos acadèmics, segueix rebent l’interès d’aquells joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria o no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap tipus d’acció formativa. En aquest sentit, l’Institut aposta per un itinerari adscrit a la família professional Comerç i Màrqueting, per què el seu objectiu és proporcionar als alumnes, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (accedint a l’FP) i de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per poder accedir al mercat de treball. D’aquesta manera, l’Institut de Guissona segueix promovent un ventall de possibilitats i oportunitats per a tots els joves de la comarca. Ho fa conjuntament amb l’empresa bonÀrea, que recolza cada un dels projectes professionals i que dissenya, més enllà de la trajectòria acadèmica, un projecte de vida personalitzat. 

Gestió administrativa i informàtica, cicle 2x3

Aporta coneixements per la gestió de l’activitat empresarial / INS Guissona

L’Institut ofereix l’oportunitat de cursar un cicle formatiu de 2x3, és a dir, obtenir dues titulacions de grau mitjà en tan sols tres cursos acadèmics. Es tracta dels estudis en gestió administrativa i sistemes microinformàtics i xarxes, en què s’adquireixen els coneixements i destreses per dur a terme la gestió quotidiana de l’activitat empresarial. En l’àmbit informàtic, s’aprèn a muntar i fer el manteniment d’ordinadors, així com la gestió de sistemes operatius dirigits a l’empresa. A més, el programa disposa d’un conveni de pràctiques amb bonÀrea. L’horari de 15:00 a 21:00h permet comptabilitzar els estudis amb la jornada laboral. Cal destacar també, l’alt grau d’ocupació de l’alumnat un cop obtinguda aquesta doble titulació. 

tracking