La Universitat de Lleida, a fons
Editor de 'Vint-i-dos'
És una de les institucions d’aquest tros de país. Una de les que més han fet per arrelar la població al territori, convertir-la en talent, en valor emergent, en persones amb compromís i fer que des de Lleida tinguem una recerca i investigació capdavantera arreu del planeta. En parlem, i molt, de la Universitat i del seu munt de centres que investiguen per al món del demà. Que investiguen, entre tantes altres coses, per poder alimentar una humanitat creixent i amb cada cop menys efectes contaminants, amb més producció i de més qualitat.
Però també cal ser crítics. I cal fer-nos aquelles preguntes incòmodes que ens porten més enllà de la zona de confort que expliquen les habituals notícies d’èxit inqüestionable. És per això que avui tanquem l’any amb una extensa entrevista amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy i Llorens. Amb ell tractem temes tan rellevants com la situació financera que té la Universitat i del biaix territorial que hi ha a Catalunya. Ens explicarà els motius de l’expansió territorial de la Universitat de Lleida arreu del país, una Universitat que ja gestiona campus a Igualada i a la Seu d’Urgell. Parlarem de com afronta els canvis que arriben en la forma, la gestió i l’agilitat de moviments que té una institució tan gran com la nostra Universitat. Inclús en la d’obrir i tancar graus quan toca, atenent les necessitats de la societat.
Un tancament d’any que com sempre farem acompanyats dels nostres patrocinadors, com el Parc Agrobiotech, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, IFR Group, Reskyt i Esofitec. Per molts anys més d’acompanyament en aquest projecte, Vint-i-dos, que explica què fem des de Lleida en matèria de ciència, tecnologia i innovació.