GOVERN DE LA PAERIA
Uns pressupostos que garanteixen drets
Aquesta setmana hem presentat en roda de premsa l’acord amb el Comú de Lleida que ens ha permès tirar endavant la proposta de Pressupostos per al 2022. A la regidoria de Joventut, al carrer la Palma, al bell mig del Centre Històric, vam presentar els majors comptes de la Paeria, uns comptes de present i de futur, amb un salt històric pel que fa a inversions, gràcies als fons Next Generation que esperem rebre d’Europa i gràcies a la voluntat política de posar Lleida i la seva reconstrucció al rovell de l’ou.
Perquè aquest és un govern responsable. Un govern responsable que ha comptat amb el suport d’un grup polític responsable, el Comú de Lleida.
Tal com va dir el seu portaveu, Sergi Talamonte, durant la presentació: “Hem deixat de banda els partidismes i hem posat Lleida al capdavant.” Han estat moltes setmanes d’intenses negociacions, que al final han culminat en una mateixa visió de futur. Des de la voluntat de treballar conjuntament –sota les línies d’un Pla d’Acció Municipal i un Pacte d’Entesa compartit– hem arribat a un acord que beneficia Lleida i els lleidatans i lleidatanes. I som un govern responsable perquè podem dir que acabarem l’any amb els pressupostos per al 2022 aprovats, i començarem el 2022 amb uns nous pressupostos ja en vigor.
Després d’un 2020 i un 2021 molt i molt durs, necessitàvem uns nous comptes transformadors i amb la mirada posada al 2030.Uns pressupostos per al 2022 que garanteixen drets. Perquè el 2022 acabarem amb les escoles de barracons a la nostra ciutat, i aquest és un dels principals objectius per combatre la segregació: la ciutat és una escola, i la ciutat ha de vetllar i garantir també perquè tots els infants puguin créixer en entorns segurs, en centres que fomentin la curiositat i l’esperit crític, el coneixement i la igualtat. Perquè el 2022 volem que Lleida garanteixi el dret de totes les persones a tenir un sostre i volem acabar amb la gent dormint al carrer.
Per fi, gràcies a aquests pressupostos i la voluntat d’aquest equip de govern, tindrem a la nostra ciutat un Equipament Comunitari de Múltiples Usos que donarà resposta a una de les principals assignatures pendents que arrossegava la ciutat.Estem preparats. Preparats per rebre empreses i per crear nous llocs de treball. Estem preparats per liderar les 4 grans transformacions que tenim al davant com a societat: social, democràtica, verda i feminista.Estem preparats per tirar endavant els grans projectes de ciutat, aquells que ens permeten imaginar la Lleida que volem, que albiren la Lleida del futur, que permeten que aquesta Lleida que imaginem per als nostres fills i filles sigui una realitat.
El 2022 serà l’any de la licitació de la nova estació d’autobusos, de l’aprovació del Pla director Urbanístic de Torreblanca-Quatre Pilans i del desbloqueig del Pla de l’Estació de Lleida. Així mateix, es continuarà desenvolupant la gestió urbanística de l’ARE i es desdoblarà l’avinguda Alcalde Rovira Roure (carretera N-240) en el tram que va des de l’Arnau de Vilanova fins a l’Església Montserrat, eliminant els històrics embussos.Es desenvoluparà un pla de millora de l’enllumenat públic amb la solució a diferents punts foscos de la ciutat. S’actuarà en millores en la via pública, tant en ferms com en voreres, i es renovaran nombrosos trams de la xarxa d’aigua potable i clavegueram per a tota la ciutat.
Sabem, també, que la neteja viària és un dels temes que més preocupa la ciutadania. Per això, s’hi destinaran 7,7 milions d’euros. També augmenta el pressupost pel que fa al tractament i a la recollida de residus, gairebé un 7%, destinant-hi més de 10 milions d’euros.
I també augmenta el pressupost per a control de plagues, un 8,3% respecte a l’any 2021, amb més de 100.000 euros.I la Lleida del futur, la del 2022 i la Lleida del 2030 serà una Lleida amb una zona blava municipalitzada, amb un nou Mercat de Fleming i amb un FabLab que revolucionarà el Centre Històric. Una Lleida capital AgroBioTech del sud d’Europa, amb la finalització dels treballs de l’AgroLivingLab –ubicat a l’antic edifici de Capitania, al Parc Científic i Tecnològic–, i amb una rambla Ferran revitalitzada i plena de vida, que tindrà el nou Museu Morera com a estendard i referent cultural.Una Lleida social, democràtica, verda i feminista. Una Lleida preparada per al 2030.