SEGRE

Creado:

Actualizado:

Tanquem un dels caps de setmana més intensos i exitosos per a la ciutat de Lleida. Amb la celebració de la Fira de Sant Miquel –la fira agrària referent al territori i a l’Estat– i el retorn d’unes Festes de la Tardor més festives i familiars que mai, els lleidatans i lleidatanes s’han reconegut en una ciutat vital, viva i dinàmica, una ciutat que aspira a ser referent cultural i econòmic.

Array Fa dies que ens hem desempallegat d’aquella petitesa que sovint ens deien que ens envoltava i que alguns s’havien cregut. No, Lleida ha demostrat ser una ciutat líder i referent en agricultura i en l’aplicació de la tecnologia a la indústria agroalimentària.

Lleida ha demostrat, amb la celebració de la 68a edició de la Fira de Sant Miquel, amb un 100% d’ocupació i una elevada presència de visitants pels Pavellons de Fira de Lleida, que està en plena forma i que serà dic de contenció i motor d’impuls per als propers embats que vindran. Perquè si una cosa ens ha quedat clara després del pas d’experts i persones del sector per la Fira, és que l’hivern que ve serà dur, que encara s’arrossegaran els efectes de les gelades de l’abril i dels temporals de l’estiu, i que ens caldrà a tots remar en la mateixa direcció per a remuntar la situació. I, precisament, perquè ens hem desempallegat d’aquella petitesa que deien que ens envoltava, estem disposats, des de les institucions, a portar Lleida i el seu talent i els seus recursos arreu del territori.

Ho farem aquest dimecres, 5 d’octubre, a la Llotja de Mar, a Barcelona, amb un acte ambiciós organitzat per la Cambra de Comerç on explicarem les oportunitats d’inversió que ofereix Lleida al món empresarial d’arreu, més enllà del nostre territori. Aquest és un fet imprescindible per a fer un salt de gegant a la concepció que sovint els mateixos lleidatans i lleidatanes tenim de nosaltres mateixos.Lleida és una ciutat amb una situació geoestratègica clara; amb equipaments i institucions aliades per fer de la nostra ciutat una ciutat referent en l’àmbit econòmic i del coneixement, com la Universitat de Lleida, aeroport de Lleida-Alguaire, i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i tots els seus centres de recerca; amb projectes com Torreblanca-Quatre Pilans, el més gran parc logístic de Catalunya; amb les infraestructures agràries de reg i la seva modernització; amb l’expertesa en el sector agrícola i l’elevat grau d’especialització de l’economia lleidatana en el sector agroalimentari, la seva tecnologia i digitalització; i amb uns recursos humans i una qualitat de vida que fa de la nostra ciutat una ciutat amable i amb possibilitats.Són moltes les oportunitats que té Lleida i el territori que l’envolta per oferir a la resta de Catalunya –per a fer realitat aquesta Catalunya sencera que ha de ser la palanca de les transformacions del país– i són totes aquestes oportunitats les que exposarem el proper dimecres, 5 d’octubre, a Barcelona, amb empreses referents de Lleida que explicaran a la resta d’empreses del país per què Lleida és una opció a tenir en compte, perquè Lleida pot ser la millor opció a tenir en compte. Quan diem que volem ser una ciutat referent arreu del país, ho diem perquè volem ser exemple de ciutat dinàmica, amable i amb uns projectes de futur ambiciosos.

Ho diem perquè realment apostem per una Lleida que es desempallegui d’aquesta sensació històrica de ser menys. Ha arribat el moment de conjurar-nos tots plegats –administracions, institucions i societat civil– per a presentar tots els projectes que tenim al cap: la nova estació d’autobusos, el Pla de l’Estació, Torreblanca-Quatre Pilans, les obres del Next Generation per a posar els vianants al centre. I molts i molts més.

Perquè les idees i les oportunitats per a Lleida són infinites. Després de tres anys d’un treball ingent per a posar ordre, ara estem en condicions de fer grans inversions i de dipositar recursos econòmics a tots aquests projectes.“Des de Lleida ciutat fins al lloc més alt del món”, canten els Koers, un grup referent –també– arreu. Aquesta és l’aura que ens ha d’envoltar, aquest és l’objectiu que hem de perseguir.

Ho tenim claríssim. I, particularment, em vaig refermar aquest dimecres passat, escoltant les paraules de Kelly Isaiah, pregoner de les Festes de la Tardor d’enguany. El Kelly és un exemple de les oportunitats que ofereix la ciutat de Lleida i els seus veïns i veïnes.

I ell és, també, un exemple del talent que resideix a casa nostra. Lleida és terra d’oportunitats i és bressol de talent. I ha arribat el moment de creure’ns-ho i explicar-ho a tothom.

tracking