SEGRE
© Familiarizarse con la medicina

© Familiarizarse con la medicinaÒSCAR MIRÓN

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR:

Com a estudiant de 5è de medicina i becària a l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida (UdL), podria ser sospitosa de víctima d’un “contracte laboral encobert” per falta de relació entre els estudis i la beca.

Però no comparteixo, en absolut, aquesta visió. Pel que fa a la UdL, el departament on es va a fer de becari el tria un mateix. Si l’àmbit de la beca no és d’interès és tan senzill com no demanar-la, i si es busquen pràctiques especialitzades fora de la universitat no és el mateix concepte.

Cada coordinador és diferent, però en principi els becaris tenen unes condicions que permeten compaginar els estudis amb la beca, impossibles de trobar si fos un contracte laboral. Entenen que ets estudiant, que d’un dia a un altre et poden canviar una classe o que per algun motiu no puguis anar a treballar i hagis de recuperar les hores un altre dia. Tens condicions de becari, no de treballador. La Inspecció de Treball a la qual vaig anar va ser una decepció. Només em van demanar què estudio i quines tasques faig com a becària. No em van demanar si tenia interès per la beca o si les condicions eren les adequades, a la qual cosa hauria respost sí sense dubte. Des de fa 4 anys sóc professora d’anglès, per tant, tot i estudiar medicina, penso que dins la meva formació transversal aquesta beca m’haurà aportat molt.

En definitiva, és important investigar si les condicions dels becaris són bones o no, però un enfocament equivocat pot posar en perill una gran oportunitat i flexibilitat a gent que necessita treballar a més d’estudiar, i que ha passat de treballar a llocs on no s’adapten als estudiants i amb condicions precàries a treballar a la universitat, amb unes condicions dignes i que aporten molt més del que es podria imaginar des de fora.

tracking