SEGRE
El mural de Lily Brick en la fachada de Doctora Castells.

El mural de Lily Brick en la fachada de Doctora Castells.JORDI ECHEVARRIA

Creado:

Actualizado:

SR. DIRECTOR: És difícil descriure totes les emocions que hem viscut aquests dies. Fa 7 anys vam celebrar el naixement de Llavors de Vincle, som una associació de famílies que dona suport en la criança i educació dels infants i adolescents, afavorint espais de trobada i diàleg, creant xarxa i això ens ha dut al llarg d’aquest anys a promoure activitats entorn d’aquest eix bàsic.

Als projectes que imaginàvem en dèiem somnis i de seguida ens posàvem a treballar per tal que poguessin esdevenir realitat. Fa quatre anys vam tenir un somni: volíem transmetre un missatge que parlés de la importància, de la riquesa i el valor de la multiculturalitat, i alhora de la normalització de la lactància materna. Defensem que, per a aquelles mares que així ho desitgin, la lactància ha de ser un acte de llibertat, d’aferrament del vincle amb la seva criatura. I cal que estigui completament normalitzat, en qualsevol entorn.

El nostre somni tenia noms i cognoms, i era el de Mireia Serra i Bernadó, la Lily Brick. Les seves obres no són imatges planes, ella és una artista que explica històries i transmet missatges, que treu l’art al carrer per fer que estigui a l’abast de tothom. Li agraïm que s’enamorés del nostre somni i el volgués fer seu, tant a ella com a la seva representant, la Laura, que tant ens ha facilitat la comunicació i la logística. Com tot gran projecte, necessita col·laboracions i això ens va portar a buscar i crear sinergies amb altres entitats que compartissin la nostra visió i valors.

Aquestes entitats, públiques i privades, ens han ajudat econòmicament a dur-lo a terme. Sense elles no hauria estat possible. I per tant, el nostre total agraïment a l’IEI-Diputació de Lleida, Col·legi Oficial d’Infermeria de Lleida, Col·legi Oficial de Metges, Col·legi Oficial de Psicòlegs, BarnaKapital i Alleta. Gràcies també a la Comunitat de Veïns i veïnes de l’edifici on s’ha pintat el mural, que han permès que aquesta obra d’art es pogués desenvolupar a casa seva. Gràcies a la Paeria per l’atorgament de permisos, cessió de jocs de la ludoteca i precondicionament de la plaça del mural. Així com totes les entitats de Cappont, que des del primer moment han volgut col·laborar amb nosaltres amb les activitats que s’han dut a terme aquesta quinzena dins de les primeres Jornades Alletament i Vincle. Gràcies també i molt especialment al Col·lectiu Cultural Cappont per tota la feina i suport, i a tots els comerços i professionals de la ciutat que han volgut contribuir desinteressadament perquè poguessin fer una magnífica panera per sortejar que ens ajudarà a finançar el projecte. Als mitjans de comunicació que se n’han fet ressò i a les famílies que heu assistit a les activitats organitzades i a la Gran Festa d’inauguració del mural del qual per cert, falta l’altra meitat, així que l’expectació continua.

No dubteu a passar-lo a visitar per Dra. Castells, alçada Riu Sió. Des de l’associació seguirem treballant per fer vincle, per a les persones, per als infants i adolescents, per a les famílies a favor d’una criança conscient i respectuosa. Us animem a conèixer què fem a la nostra web i xarxes socials, a fer-vos família sòcia i enriquir aquest gran somni a les nostres terres. De nou, gràcies, gràcies, gràcies.

tracking