SEGRE

Un donant del Banc Dels Aliments

Informacions tendencioses

alt

Creado:

Actualizado:

Sr. Director: Fa uns dies el seu diari es va fer ressò d’un vídeo en què una persona filmava unes bosses de menjar donades pel Banc dels Aliments al costat d’uns contenidors de brossa. La primera reacció com a donant i voluntari d’aquesta entitat va ser d’indignació, però uns instants després vaig reflexionar. Quina finalitat tenia el vídeo? Quina utilitat? Qui ho va filmar? Per què en aquells moments? En aquell lloc? Era un muntatge? Preguntes que encara ara em faig.

El cert és que el vídeo criminalitza un col·lectiu desafavorit, sense recursos. Aquest, igual que altres vídeos a les xarxes socials, presenta intencionadament sempre la part més negativa d’aquest col·lectiu.

Sorprenentment no es viralitzen vídeos de persones d’alt estatus, amb carteres plenes de diners procedents d’accions il·legals o de persones malgastant en productes ostentosos pagats amb targetes Black. Tampoc circulen vídeos de col·lectius que defrauden o fomenten la corrupció aprofitant el seu estatus.

Per què la gent del carrer viralitzem informacions negatives dels col·lectius mes dèbils i les xarxes són invisibles a aquesta part dels lobbies que mouen la maquinària econòmica, política i social en benefici propi? Crec que hauríem de ser mes crítics amb aquella part dels responsables socials i més comprensius amb aquells que la societat ha expulsat pel poc que tenen, per d’on venen o per la seva ignorància.

Imagen del vídeo que denuncia esta situación en las redes.

Imagen del vídeo que denuncia esta situación en las redes.

tracking