SEGRE

Carta al Director

Josep Maria Castells

Resposta a la carta de l'exalcalde de Balaguer Miquel Aguilà

Emprenedor, divulgador social i fundador d’elMercadal.cat

Imagen de archivo de la Paeria de Balaguer.

Imagen de archivo de la Paeria de Balaguer.E. F

Creado:

Actualizado:

Sr. Director: Quan el Sr. Aguilà va deixar l’alcaldia de la Paeria de Balaguer bona part de Balaguer va admetre haver votat malament i se’n van penedir. La passada setmana, concretament el dia 26 de març, l’exalcalde va emetre el seu primer “judici públic” a la premsa, sobre les actuacions dels governs municipals, tot expressant la seva opinió. Com a balaguerí aplaudeixo les paraules escrites en aquest diari que han servit per despertar l’interès entre totes les balaguerines i els balaguerins per millorar la ciutat.

Com ell, penso que hauríem d’esmerçar més temps i recursos en els carrers i les places, i sobretot el nucli de la ciutat que és la plaça del Mercadal, que podria esdevenir patrimoni mundial de la humanitat si som tossuts i ambiciosos, cal que apostem per un desenvolupament econòmic ben diferent a l’actual i el Pla d’Inpacsa podria ser sens dubte l’efecte que necessita Balaguer per progressar econòmicament, socialment i turísticament. Crec que el que li cal a Balaguer és més promoció econòmica i que el petit comerç estigui present al centre històric i que la resta de comerç s’instal·li en el que batejaria com el Pla d’Inpacsa, una espècie de pla al voltant de Renfe. Ens cal un espai de 30.000 metres quadrats impulsat per una promotora privada que aporti riquesa i treball a la ciutat que aposti per uns cinemes, una discoteca, zones d’oci i recreatives i comerç de franquícies, ja que suposarien almenys 400 llocs de treball directes i indirectes.

El temps dirà si el Sr. Aguilà té raó en la seva carta: a Balaguer no anem bé i que podem revertir la situació apostant pel municipalisme. Tal com diu Aguilà a Balaguer no anem bé i no descarto que en un futur a mitjà termini m’impliqui en política, sempre i que sigui pel bé de Balaguer, ciutat tan anhelada i estimada que li cal una persona que sigui líder i amb carisma i, sobretot, que miri pel bé de tots i no pel d’una minoria, tal com va ser en els múltiples mandats d’Aguilà. Amb optimisme podrem posar Balaguer al mapa.

tracking