COLABORACIÓN
Els pagesos no explotem treballadors, produïm aliments
President ASAJA Lleida
En les darreres setmanes, diferents partits polítics i sindicats de treballadors han continuat acusant i advertint el sector productiu de la fruita dolça de tenir en males condicions les persones que vénen a treballar a la campanya de recol·lecció.
Ens dóna la sensació que aquí s’ajunten l’ànsia de sortir als mitjans i les poques ganes de treballar i informar-se degudament. Si aquests mateixos que fan les declaracions incendiàries es molestessin a parlar directament amb els que estem al camp, gestionant les contractacions, veurien que el que denuncien dista molt de la realitat.
En primer lloc, Lleida genera 24.000 llocs de treball directes entre la recol·lecció i centrals transformadores i, en segon lloc, des de fa anys, la campanya de fruita dolça està regulada i controlada via un conveni que també han signat els sindicats de treballadors que ara ens acusen.
“Cree el ladrón...” Volem fer una especial menció a En Comú Podem, concretament a la senadora d’aquest partit Sara Vilà, qui deu aplicar aquell refrany que diu que “cree el ladrón que son todos de su misma condición”. No som tots com el senyor Echenique, del seu partit, que va tenir treballant una persona sense donar-la d’alta ni contractar-la.
A les persones que treballen per a nosaltres, els donem d’alta sempre; i a aquelles que tenen la residència a més de 70 quilòmetres, els oferim allotjaments sempre. Complim escrupolosament amb la normativa de prevenció de riscos laborals i tot allò referent a la seva seguretat.
Som els primers interessats a tenir una bona campanya, amb els treballadors en les millors condicions perquè rendeixin al 100%. Ningú ha mencionat que vam ser els primers a prendre mesures, com canvis d’horaris laborals, per prevenir riscos per a la salut associats al dejuni especial en el cas dels temporers musulmans que van seguir el ramadà.
Senyora Vilà, vostè és d’una població rural de Lleida i segur que té parents, amics, coneguts pagesos; abans de criminalitzar-los, parli amb la seva gent i que li expliquin com treballen. Ells també li recordaran que el seu càrrec públic es paga amb impostos de tota la població, incloses les persones del sector agrari el qual, per cert, és el tercer sector que més aporta a la hisenda pública, al darrere del turisme i la indústria.
Calculi: 24.000 persones que ocupa el sector multiplicat pels 12 euros diaris de Seguretat Social que paguem és només una mostra del que repercuteix el sector agrari a les arques públiques. Per tant, senyora Vilà i tothom que ens acusa, si tenen cap dubte, aquí tenen el meu mòbil personal: 619 964 785.