SEGRE

COLABORACIÓN

Camarlenc, caminada i cavalcada

membre del Consell de l’IREL

Camarlenc, caminada i cavalcada

Camarlenc, caminada i cavalcadaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Fent amb la família, vinguda de lluny, la caminada habitual dels temps festius pel carrer major, tot parlant de com estem vivint aquests temps tan especials de confinament, hem arribat a la Paeria. En aquests temps tan complexos, que n’és d’entranyable fer una caminada que em recorda els temps d’Aristòtil i el grup dels peripatètics, que tot passejant amb el mestre reflexionaven sobre les grans qüestions de la vida. Esclar que aquí tots som mestres, i tots som alumnes, i totes les converses són profitoses, alliçonadores i transformadores. Ja ho diu John

Butcher

: caminar és la prescripció sense medicina i l’oci que no costa un cèntim. Àdhuc l’expresident americà B. Obama en el seu projecte United We Serve recordava que una caminada habitual, vigorosa, de mitja hora redueix el perill de desenvolupar malalties cardiovasculars, diabetis i d’altres.

Però no fugim d’estudi. Tornem a la caminada que ens ha dut a la nostra estimada Paeria. Al costat de la porta principal, ben col·locada, he vist una bústia singular d’aquests dies Nadalencs (anomenades bústies reials decorades amb molt sobres). Els nens i nenes de la nostra ciutat hi poden dipositar la carta adreçada a ses majestats els Reis d’Orient. Tot mirant-la he reviscut la figura del Camarlenc i la cavalcada.

El Camarlenc, que està en contacte amb els Reis d’Orient, ens ha adreçat un missatge facilitat per la regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i que es pot visualitzar en els mitjans locals. En total són nou minuts en els quals ens diu que hi ha coses que no canvien: les nostres tradicions i la cavalcada dels Reis d’Orient, que ens portaran regals i els millors desitjos. I que enguany no passarà per les AAVV com altres anys, sinó per una ruta per la nostra ciutat acompanyat de lo Marraco perquè els nens i nenes els enviïn petons mentre recorren els nostres carrers. I la importància de les cartes: netes, polides i ben acolorides. A més a més ens convida a participar de l’engranatge de la factoria dels reis al pavelló Barris Nord. Afegeix a aquesta invitació un desig per a tots els que han fet possible socialment i sanitàriament que la gent se n’hagi sortit amb un record especial per als que ja no hi són. Sobresurt l’atenta mirada als que han sigut responsables durant la pandèmia viscuda i s’han adaptat als nous ítems laborals, com és ara el teletreball. També ha picat l’ullet a la importància de la lectura per fugir de la ignorància i ha recordat les mesures per tenir el virus en escac.

El Camarlenc ha parlat de l’evolució de la Cavalcada i com aquesta, composta per ses majestats els Reis d’Orient copsen les mirades i els petons com carícies dels més menuts, però també de tots els que els esperen amb il·lusió i necessitem veure’ns motivats per la seva arribada saludada amb el moviment dels braços que els donen la benvinguda. I com, abans de dormir, convida els nens i nenes a fer una forta abraçada i un petó als membres de la bombolla familiar. Finalitza amb un missatge magistral de ser feliços.

La caminada m’ha dut al Camarlenc i a la cavalcada. Podrem observar les delícies de la primera amb les persones que ens acompanyen o amb els objectes que veurem i ens sorprendran? Ens quedem amb el missatge de fons dels bons desitjos del Camarlenc i de la Cavalcada?

tracking