SEGRE

COLABORACIÓN

Equip Mòbil 72: quan les vacunes van arribar a les residències

Creado:

Actualizado:

L’equip de vacunació de les residències ja ha acomplert el seu objectiu: portar la vacuna als residents de centres de gent gran. Per tant, aquí acaba la nostra missió com a equip, però no la nostra tasca de vacunar, cosa que continuarem fent en altres dotacions.

Han estat tres mesos intensos en què la nostra prioritat ha estat fer arribar la vacuna de la SARS-CoV-2 a les residències, a aquelles persones que més han patit els estralls de la pandèmia, els més vulnerables. I ho hem aconseguit. Hem anat a les residències una, dues, tres, quatre, cinc vegades i les que han estat necessàries. A cada ingrés hem estat allà per posar la primera dosi, i hi hem tornat al cap de vint-i-un dies a posar-hi la segona. Ens han rebut amb alegria, gratitud i esperança. Ens han rebut amb sol, pluja i neu.

Hem aconseguit tornar una mica la normalitat a les persones que viuen en aquests centres. Ara, després de molt sofriment, podran tornar a somriure amb la certesa que estaran una mica més protegits i més a prop del final.

Hem portat la vacuna a persones institucionalitzades en llars especials que, agraïts de veure’ns arribar amb les neveres i tot el nostre material, ens han obsequiat sempre amb un gran somriure, i ens han donat esperança amb les seves ganes de lluita i superació.

Hem portat també la vacuna als nostres companys, aquells que també han patit molt els efectes del virus: personal sanitari de primera línia, d’UCI, de zones Covid, d’Urgències, d’Atenció Primària, d’atenció extrahospitalària, etc.

Tot això no hauria estat possible sense la col·laboració i esforç de moltes persones que ens han ajudat a complir el nostre objectiu. Des de les responsables de la Regió Sanitària (ha estat un plaer treballar amb totes vosaltres) i de la Direcció d’Atenció Primària (exemplars com sempre), la direcció de cadascun dels equips del nostre territori (especialment l’EAP Balaguer, que ens ha acollit tot aquest temps al seu centre), les direccions de les residències, llars i centres, amb qui la coordinació ha estat excel·lent. Ens ho heu posat tot molt fàcil.

Mil gràcies a l’equip d’administratius (Laura, Olga, Sandra i Joan), perquè sense ells i la seva gran tasca facilitadora i professional no ho hauríem aconseguit.

També volem donar un reconeixement als altres equips mòbils del nostre territori, el de Lleida i el de Tremp, pel suport i la col·laboració en tot moment; a les coordinadores de tot Catalunya, pel treball en equip; a les responsables de tots els àmbits, des de CatSalut, Salut Pública, Direcció de Professionals de la Salut, la Direcció de l’ICS i a tots els departaments implicats pel gran lideratge.

Vull fer un especial agraïment als cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Bombers, pel suport que ens han donat per poder arribar a les residències quan el temporal ens ho volia impedir.

Però les persones que es mereixen tot el meu reconeixement i aplaudiment són totes i cadascuna de les infermeres que es van apuntar a la crida, i que han sacrificat el seu temps lliure per venir a vacunar. Infermeres de tots els àmbits: de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de l’Hospital Universitari de Santa Maria, dels equips d’Atenció Primària, dels serveis d’emergència extrahospitalària, llevadores, infermeres que es dediquen a la docència i a la recerca, infermeres de l’àmbit privat, etc.

Elles són les que han fet possible que arribéssim a totes les persones a les quals havíem de vacunar. Han aportat l’expertesa, el coneixement, l’empatia, les ganes i l’amor compartit per una professió que es dedica a cuidar la població durant totes les etapes de la vida i que, en aquesta dura etapa de la pandèmia, més que mai, ha estat, està i estarà al peu de tots els canons.

Des de l’Equip Mòbil 72 hem tingut la sort de poder formar un equip molt gran en persones i en valors. Cadascuna de vosaltres ha aportat el millor que tenia i entre tots hem escrit una petita part de la història per poder superar aquesta pandèmia que ens ha tocat viure.

I ara a continuar vacunant!

tracking