SEGRE

COLABORACIÓN

La travessa de les conviccions intactes

La travessa de les conviccions intactes

La travessa de les conviccions intactesSEGRE

Creado:

Actualizado:

La Travessa per la llibertat d’en Jordi Turull és una forma de demostrar a tothom la fermesa en les conviccions que no han pogut ser modificades pels dies que ha estat engarjolat i que es van iniciar provisionalment el 2 de novembre del 2017 per la petició d’ingrés a presó del fiscal Miguel Ángel Carballo i ordenat per la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

Va sortir en llibertat sota fiança i mentre no es feia el judici-farsa al Tribunal Suprem, en Jordi va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya, i fins i tot va ser proposat president de la Generalitat el 21 de març del 2018, però les votacions d’aquella investidura van ser de 65 vots en contra dels partits espanyolistes, 64 a favor dels partits independentistes, i 4 abstencions de la CUP. És molt possible que la majoria de la gent no recordi que en Jordi Turull no va poder ser investit president de la Generalitat de Catalunya per l’abstenció de la CUP, però la història no es pot esborrar ni amb les gomes Milan.

Es veia a venir que l’endemà, el magistrat del Tribunal Suprem dels espanyols Pablo Llarena enviaria en Jordi a la presó, i és molt possible que la CUP no volgués veure un president de la Generalitat entrar a la presó i per això va abstenir-se en la votació del dia abans. No vull culpar la CUP, ni molt menys, de l’empresonament d’en Jordi, tots tenim clar que l’Estat repressor dels espanyols no podia pair que un homenot com ell estigués defensant la independència del nostre país i van utilitzar una part de les clavegueres de l’Estat per a sentenciar Turull a 12 anys de presó.

Els indults que van ser aprovats pel Consell de Ministres del Govern dels espanyols i van permetre a tots els presos polítics que poguessin gaudir de la llibertat que mai haurien d’haver perdut, això sí, uns indults parcials i reversibles que deixen sempre un as a la màniga, per si es porten malament, tornar-los a enviar al talego.

Hi ha moltes formes de demostrar la teva actitud envers la vida però sobretot amb la gent que creu en tu, i en Jordi ha escollit la forma de demostrar l’estima per la terra i la seva gent fent una travessa per la llibertat començant al nord i volent arribar fins al sud a peu, de Portbou a Arnes, fent parada i fonda arreu de les contrades catalanes on és rebut de totes les formes possibles volent-li agrair la seva fermesa en els ideals independentistes, i refermant el compromís amb les voluntats dels qui l’acompanyen en el mateix camí.

En Jordi està acostumat a anar d’aquí cap allà per a difondre els seus ideals, i aquests 15 dies que durarà la seva travessa de 320 quilòmetres ho continuarà fent amb la mateixa rialla de sempre, parant a les places dels pobles i ciutats per explicar un cop més les seves intencions republicanes i independentistes.

El seu exemple de fermesa i compromís amb la independència de Catalunya no ha pogut ser modificat per cap de les mesures coercitives o coaccionadores que ha anat rebent des de l’Estat dels espanyols, i ha sortit més reforçat en la creença de la injustícia que han rebut ell i tots els empresonats, exiliats, encausats per lluitar per una Catalunya Lliure sabent que el camí que va endegar és el bon camí. Salut i República!

tracking