SEGRE

COLABORACIÓN

Les escoles esportives: el futur dels clubs

Les escoles esportives: el futur dels clubs

Les escoles esportives: el futur dels clubsSEGRE

Creado:

Actualizado:

Un cop assumida la responsabilitat de la gestió del CT Lleida, un dels primers actes que vam organitzar el 2018 va ser una reunió amb els socis amb la finalitat d’explicar en profunditat com seria el nostre punt de vista, els objectius fonamentals i valors que haurien d’inspirar les escoles esportives del club, les quals històricament sempre han tingut una gran rellevància perquè intenten fomentar i promoure la pràctica esportiva del tenis com una eina per a la inclusió social, la transmissió de valors i la formació integral de la persona.

Aquestes escoles, principalment la de tenis, representen per als clubs el principal element dinamitzador de l’activitat esportiva i el nucli fonamental d’interacció social.

En un principi, totes les escoles esportives dels clubs de tenis, concretament a Catalunya, es feien en horaris molt tancats i dedicats principalment als joves amb possibilitats de competició, però posteriorment s’ha evolucionat a escoles de tenis més obertes, en les quals tenen cabuda no només els joves amb talent sinó que també es pretén disposar d’un clar vessant recreatiu, sense importar l’edat en la qual es trobin. La creació i manteniment d’aquestes escoles sempre ha obeït a un interès dels clubs per promocionar l’esport amb garanties d’èxit entre els joves i adults, tractant de formar grups d’amics amants de l’activitat física amb una especial dedicació i sent un orgull per a tots pertànyer a aquest grup d’esportistes.

.

A partir del setembre s’inicia una nova temporada, en què els nostres fills i filles en edat escolar aprendran i es formaran a nivell personal d’una forma enriquidora.

Un aprenentatge en què es combinen exigència i motivació, deixant sempre un espai per acceptar la derrota com una eina de creixement (Golobart). Hem de procurar que la finalitat de les escoles no sigui anar buscant un únic objectiu, que és guanyar per damunt de tot, i en aquest aspecte els pares han d’estar al costat dels formadors.

Les expectatives dels pares poden ser molt positives per al nen o poden transformar-se en una font de pressió i estrès que podria interferir en l’educació del fill o filla en la seva evolució esportiva i formativa.

Els pares han de donar suport moral per incrementar la motivació dels fills. Tots tenim responsabilitats en el normal funcionament de les escoles.

Els responsables del Club, marcant les pautes, dirigint, prenent decisions correctes i orientant la tasca del club; el responsable de la secció esportiva i entrenadors, liderant el procés educatiu del tenis base i de competició.

Per tant, és molt important compartir valors des de la convicció que tots junts podem avançar més ràpidament que cadascú pel seu compte. .

L’esport millora la salut física i emocional, millora el benestar dels nens i el seu estat d’ànim i la seva bona disposició. Tenim uns objectius i uns valors: l’esforç, la superació, la disciplina, l’obediència, la humilitat, l’autoconeixement, acceptar les nostres pròpies limitacions, el joc net, la puntualitat, la responsabilitat, el treball en equip, el repte personal, ocupar el temps d’oci, utilitzar l’activitat física com a mitjà d’educació, salut i higiene, possibilitar l’accés a la pràctica de distintes activitats físiques, potenciar les relacions socials i personals i respecte i confiança cap a un mateix.

El Club Tennis Lleida, des de la creació de les escoles esportives, ha anat sumant a força de molt esforç i el sacrifici de molts socis, dels responsables de la secció esportiva, entrenadors, jugadors, que cada dia amb implicació, dedicació i entusiasme han aconseguit un magnífic palmarès en tota la seva història. Gràcies a tots de veritat.

M’agrada disposar de grans tenistes i professionals, però m’agrada més tenir grans esportistes amb valors que sàpiguen gestionar emocions, que tinguin l’educació i respecte que mereixen els contrincants, els monitors, el públic, els àrbitres i els seus companys d’equip. Tot el col·lectiu en conjunt tenim un ferm compromís: crear ciutadans i ciutadanes lliures per al futur, amb valors educacionals i humans i amb capacitat de superar les frustracions que la vida ens presenta per intentar millorar la nostra societat.

El lema sempre ha de ser “saber guanyar i saber perdre”.

Sense escoles esportives o un mal funcionament, els clubs no tenen futur. El futur és dels joves.

tracking