SEGRE
Idees clares

Idees claresSEGRE

Creado:

Actualizado:

Entrem de ple al 2022 i us vull desitjar un bon any. Esperem que sigui el de la plena recuperació i que puguem deixar definitivament enrere la pandèmia. Des d’aquí vull enviar tot l’escalf i el suport davant d’aquesta situació que ens ha afectat a totes i a tots.

La ciutat de Lleida, com a segona capital de Catalunya, també entra en un any transcendental per afrontar projectes i propostes ambiciosos. No perdem l’esperança, però és veritablement difícil tirar alguna cosa endavant per culpa de les traves que es posa a si mateix l’equip de govern municipal de la Paeria. Comencem l’any sense pressupostos per la prepotència i la temeritat de l’alcalde Pueyo, que primerament ja va vendre la pell de l’os abans de caçar-lo anunciant un acord que li va saltar pels aires.

I perquè després ell sol es va carregar les negociacions amb el PSC, quan ja havíem constituït les comissions negociadores. Una mostra d’incapacitat que deixa la ciutat de Lleida sense rumb en un any transcendental per l’arribada dels Fons Europeus, que el president Pedro Sánchez va negociar amb fermesa davant la UE. Sense comptes i amb la confiança perduda, hem decidit iniciar una ronda de converses amb els grups polítics de l’oposició i regidors no adscrits, així com amb la societat civil, per explorar alternatives a la situació actual de la Paeria.Volem escoltar tothom: els agents econòmics, socials i culturals i els moviments veïnals per copsar què es respira a la ciutat de Lleida, on sembla que encadenem una decepció darrere d’una altra.

Després de no aprovar els pressupostos, l’alcalde Pueyo ha decidit frenar el projecte comercial i residencial de Torre Salses, que va ser impulsat en el passat mandat socialista, i que ha superat tots els tràmits i les avaluacions de la Paeria i de la Generalitat. Aquesta proposta, que havia de permetre ubicar un espai per a mitjanes superfícies comercials, cinemes, crear 400 llocs de treball, promocionar un miler d’habitatges i millorar les comunicacions a la ciutat, sembla que es pretén aturar més aviat per prejudicis ideològics, amb tots els riscos que això podria arribar a comportar a nivell jurídic. L’hipotètic pretext sobre la falta de recursos per construir el vial de la Bordeta, els Magraners i Cappont fins al centre de la ciutat queda desacreditat des del moment en què els inversors es van oferir a pagar-lo.En resum, tenim un alcalde de Lleida que no inspira confiança ni a la ciutadania ni als inversors.

Així és difícil generar oportunitats i crear més llocs de treball. Podem respectar que no li agradi Torre Salses, però té alguna alternativa, més enllà de la propaganda, per dinamitzar el model comercial de la ciutat de Lleida? Què està fent per impulsar el comerç tradicional? I per al Pla de l’Estació? Zero. Ara mateix, no sabem cap a on va l’alcalde mentre les oportunitats per a la ciutat de Lleida, que té una àrea d’influència de 450.000 habitants, s’escapen.

I què fa per poder garantir la seguretat i la neteja? I per tenir els carrers ben il·luminats i sense plagues? I pel civisme? Res. Ras i curt. Nosaltres sí que tenim propostes i les idees clares per al 2022.

Volem una ciutat amb més oportunitats, més pròspera, més endreçada i més neta. Els plantejaments que hem presentat durant aquest any i que han anat sempre en benefici de la ciutadania en són una mostra. A cada moment en què se’ns ha requerit, hem sigut el partit de la mà estesa i ens hem mantingut ferms i lleials.

I seguim aquí. Som l’alternativa de govern i estem a disposició de la ciutadania.

tracking