SEGRE
Sí al creixement industrial

Sí al creixement industrialSEGRE

Creado:

Actualizado:

El creixement econòmic de Lleida passa per generar, de manera immediata, nous espais per a les nostres empreses. Però per atreure noves inversions i crear nous llocs de treball, també cal generar oportunitats. La ciutat de Lleida disposa de zones per al seu desenvolupament i per a projectes ambiciosos, encara que cal que l’equip de govern municipal de la Paeria es posi a treballar per materialitzar tots els tràmits burocràtics i, d’aquesta manera, fer-los efectius.

Aquesta setmana hem visitat empreses del polígon industrial del Segre, que contribueixen a la generació de riquesa de la nostra ciutat. Com a alcalde, vaig deixar sobre les taules dels senyors Pueyo i Postius una proposta per ampliar aquest espai industrial, que ha sigut i és una referència en el creixement de la ciutat de Lleida. Un projecte d’àrea d’innovació industrial per dotar-lo de millores en la mobilitat; l’accessibilitat; el sistema de gestió d’aigua potable; la recollida d’escombraries; la senyalització; la seguretat; la neteja i la il·luminació.

Són mesures que, a més de contribuir a la transformació del sòl industrial, també preveuen tenir continuïtat gràcies a la proposta d’ampliació del polígon del Segre a través dels terrenys de les Canals, una iniciativa impulsada en el passat mandat socialista, i que de fet està inclosa a l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), del qual l’aprovació definitiva segueix bloquejada pel bipartit d’ERC i Junts.Què hi té a dir el senyor Pueyo sobre el silenci al voltant de l’ampliació del polígon del Segre? I sobre el quadern de ruta per al bon manteniment i millora d’aquest sòl industrial? He de subratllar que la proposta per expandir el polígon del Segre a través de les Canals, que preveu un enllaç per contactar directament amb el polígon dels Frares, permetria disposar de 100 hectàrees més per a la implantació d’empreses a curt termini, una opció que ara s’ha convertit en una necessitat, i més veient la fuga d’empreses que s’està produint a causa de la falta d’espai per al seu creixement. Estem d’acord a desenvolupar el polígon de Torreblanca, per al qual l’alcalde Siurana, amb visió per garantir més territori industrial per al futur de la ciutat, en va materialitzar la seva adquisició; però hem de tenir clar que és un projecte a mitjà termini i que, per tant, les empreses trigaran una mica més a poder instal·lar-s’hi. Després de sis anys de retard, ja hem aconseguit que la Generalitat declari aquesta zona com a preferent.

Benvingut sigui.Per tal de fer efectiu Torreblanca, és imprescindible que el govern municipal de la Paeria es posi a treballar per resoldre dues premisses bàsiques. Garantir el desdoblament de l’N-240 per tal de facilitar les comunicacions del sòl industrial amb la Variant Nord i l’Eix de l’Ebre; i establir una terminal ferroviària per a la càrrega i descàrrega de mercaderies. El senyor Pueyo ha engegat converses amb l’Estat per acomplir-ho? També volem conèixer amb quin pla de governança treballa el bipartit d’ERC i Junts des del punt de vista de l’especialització del polígon, que cal que compti amb la participació del sector privat i les administracions de la Generalitat i de l’Estat.

És imprescindible definir un model clar, que no es basi només en la instal·lació de magatzems, sinó que atregui activitats econòmiques, probablement amb una alta especialització en el sector agroalimentari.Les diferents propostes per generar més espai industrial a la ciutat de Lleida com al Segre, Torreblanca i Torre Solé, també recolzat per l’anterior govern socialista, són compatibles entre elles. Per això, demanem al bipartit d’ERC i Junts que faci mans i mànigues per impulsar-los de manera paral·lela i que no perdi ni un minut més. Els plantejaments estan fets i estan sobre la taula i només cal que activin el botó.

tracking