SEGRE
Una Lleida amb ulls de dona

Una Lleida amb ulls de donaSEGRE

Creado:

Actualizado:

La ciutat de Lleida ha de ser un referent de les polítiques en favor de la igualtat de gènere. La commemoració dimarts del 8-M ha de ser un catalitzador que ens empenyi a implementar un decàleg de mesures amb una repercussió per a la vida diària pensades en les dones. Per això, des del PSC estem treballant en la redacció de propostes que s’emmarquen en el model de ciutat que volem, en les quals la principal prioritat serà el compliment i assoliment de les polítiques de gènere.

Les ciutats afronten canvis en molts àmbits: l’econòmic, el social, en la sostenibilitat, en la mobilitat o en l’urbanisme, entre molts d’altres. I en tots ells, el feminisme serà un denominador comú. El principal objectiu de totes les polítiques a implementar és el principi d’igualtat a través de mesures transversals que afecten tota la ciutat.

Així mateix, en matèria de seguretat, hem de parlar sobre com són els carrers i tenir en compte, per exemple, que cal garantir la il·luminació plena, sense cap punt fosc ni angles morts. Mesures que també tindran repercussió en altres àrees com l’urbanisme i l’arquitectura, que hi estan entrellaçades, i que han de tenir perspectiva de gènere. Espais com els parcs, passarel·les, parades de transport públic, estacions i les zones d’oci i d’esbarjo, entre d’altres, han de comptar amb tots els elements que aportin total sensació de seguretat, afavorint una major visibilitat i accessibilitat i informació.

La transició cap a les polítiques verdes també ha de ser feminista i en matèria de mobilitat, també hi ha moltes qüestions a abordar. Des del vessant del transport públic, cal avançar en més confort i la instauració de panells informatius que informin dels telèfons en cas d’agressions masclistes. També cal avançar en la formació dels conductors, tant dels conductors d’autobusos com dels taxistes per tal de dur a terme campanyes informatives sobre la tolerància zero envers les conductes sexistes i conèixer tots els protocols en cas que fos necessari.

Els i les conductores de taxis i autobusos són elements importants ja que ens poden ajudar. Però les campanyes també caldrà estendre-les en altres àmbits, amb especial èmfasi a les aplicacions i a les xarxes socials.En clau de conciliació familiar i laboral és important avançar en totes les polítiques educatives i socials que l’afavoreixin. Parlem de garantir l’escolaritat a les escoles bressol públiques de la ciutat i l’accés a les activitats extraescolars.

No obstant, cert és que el tancament de dues escoles bressol l’any passat per part del govern municipal no va en la direcció de fer una ciutat amb ulls de dona. La ciutat de Lleida, que té nom de dona, ha d’avançar com a referent de les polítiques en favor de la igualtat de gènere. Per això, una de les mesures de govern del PSC és que totes les iniciatives en clau d’igualtat de gènere transversals, ja que procediran de totes les regidories, depenguin d’Alcaldia, a través de la figura d’una comissionada que vetlli per al seu compliment.Tenim la responsabilitat i l’exigència de ser capaços de generar entorns positius perquè la igualtat efectiva entre homes i dones es materialitzarà en el moment en què les institucions liderin aquest procés de canvi i amb la normalització del rol de la dona en la nostra societat.

Lleida ha de parlar en clau de dona. Fem de Lleida una ciutat lliure de qualsevol violència masclista.

tracking