SEGRE
Acceptem-nos i respectem-nos

Acceptem-nos i respectem-nosSEGRE

Creado:

Actualizado:

Lleida és una ciutat de valors. El respecte, la solidaritat, la inclusió, la sostenibilitat, la convivència o l’educació són trets amb els quals ens sentim identificats i, alhora, són unes de les claus per contribuir al nostre benestar i la millora de la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns. En els últims mesos, un dels temes que s’ha posat sobre la taula de debat és el creixement de la sensació d’inseguretat i de comportaments o actituds incíviques que es produeixen en la vida diària de la ciutat i que cal revertir.

Hem de parlar de valors per estar orgullosos de la nostra ciutat, que valgui la redundància, també hem de posar en valor. Cadascun de nosaltres tenim l’objectiu i el repte d’avançar en una ciutat de valors perquè tots ens hi sentim identificats i compromesos. Per això, com a alcalde, en el passat mandat vam treballar i impulsar, conjuntament amb Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, el projecte Lleida, ciutat amb valors per definir, de manera consensuada i unànime, propostes concretes que impliquin totes les entitats, així com els agents socials i civils.

Un plantejament al qual vam voler donar continuïtat en aquest mandat, proposant a l’equip de govern municipal un Pacte per al Civisme que va ser rebutjat. A banda de declinar el nostre plantejament per millorar la convivència a la ciutat, els senyors Pueyo i Postius porten gairebé tres anys de mandat i encara no han presentat cap proposta. Fan tard, seguim sense resultats i sense tenir un full de ruta clar i persisteixen en la improvisació.

Des del PSC estem fiscalitzant els passos que fa l’equip de govern municipal per tal que posi sobre la taula un calendari concret i terminis clars. També hem reclamat que els grups de treball siguin amplis i transversals, amb la participació de totes les regidories de l’Ajuntament de Lleida, i donar protagonisme a la comunitat educativa, sanitària, social i esportiva de la ciutat. És necessària una alta implicació en el dia a dia de les persones, perquè només podrem avançar des de la compenetració i creant una xarxa de suport mutu, garantint una ciutat accessible per a les persones i respectant el descans de les veïnes i dels veïns.Fins ara, hem assistit a la política de la retòrica i de pocs fets, perquè no s’ha avançat en cap pacte transversal que aposti per la recuperació dels valors essencials i fonamentals i que sembla que s’estan perdent per mantenir la convivència, l’entorn i la cura de les persones.

Els problemes relacionats amb l’incivisme corren el risc de ser més complexos i, per això, fan falta accions immediates. La carta que vam presentar i que volem impulsar preveu accions transversals per fomentar els valors a través de l’esport, els centres cívics i les escoles, amb accions enfocades, per exemple en la presa de consciència i de responsabilitat sobre l’impacte de les nostres accions respecte al medi ambient i mobiliari urbà.Volem treballar per garantir la defensa de la igualtat d’oportunitats de dones i homes i acabar amb qualsevol discriminació; fomentar el bon tracte dels espais i de les persones, amb actituds positives i de respecte pels interessos i la convivència de la comunitat; potenciar la competència del creixement constant per millorar el nostre coneixement sobre la ciutat i de les relacions interpersonals i a ser proactius per tenir iniciativa i anticipar-nos a les necessitats que puguem tenir per convertir-les en repte.Per aconseguir tot això, també hem de fer tota la ciutadania partícip i donar-li veu per adoptar decisions comunes i veure de quina manera podem millorar la convivència de la ciutat i donar la millor versió de cadascun de nosaltres. Acceptant la diversitat i les nostres diferències, som plenament capaços de trobar les mesures que ens permetin viure amb respecte entre nosaltres.

tracking