SEGRE
Tornem a l’Aplec

Tornem a l’AplecSEGRE

Creado:

Actualizado:

Lleida no seria el mateix sense la Seu Vella, l’Horta, el riu Segre, i sobretot, no seria el mateix sense la seva gastronomia. A la gormanda, a la brutesca, a la cassola, a la llauna, amb faves.. El caragol forma part de la nostra identitat i ha forjat el caràcter i tarannà de tota la gent de Ponent.

Ahir vam donar el tret de sortida a la 41a edició de l’Aplec del Caragol. Dos anys després podem tornar a participar en la festa més icònica de la nostra ciutat i una de les més famoses arreu del país. Aquest any hi ha prevista l’assistència de 13.500 collistes, amb 106 colles i 200.000 visitants i un impacte econòmic de 6,5 milions d’euros.

Durant l’Aplec també hi ha organitzades un centenar d’activitats lúdiques, culturals i solidàries per a tots els públics que fan la festa encara més especial. Enguany també celebrem el 20è aniversari des que es va declarar Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. I és que l’Aplec ha travessat fronteres, cada any ens visiten centenars de persones d’arreu del món i desenes de periodistes internacionals cobreixen la festa del caragol de la nostra ciutat.

L’esforç per fer conèixer Lleida i la seva festa a la resta del món s’ha concretat en el Caragol Tour, que ja acumula unes quantes edicions, i que jo mateix vaig poder-ne gaudir durant els anys que estava com a diputat del Congrés. La promoció de la nostra ciutat a través de les iniciatives de la ciutadania encara són més especials.D’aquell primer Aplec que va reunir unes tres-centes persones el 1980 ja n’han passat 41 edicions i en aquests moments no hi pot haver ningú que trobi que aquella idea esbojarrada del Manolo Calpe de fer una caragolada multitudinària a l’antic Xoperal no fos magnífica. Gastronomia al marge, és una festa que cohesiona la ciutat, que li dona dimensió fora de casa nostra i que alimenta la nostra autoestima.

A més, aquesta festivitat reflecteix el nostre tarannà, on agermanem la nostra gastronomia amb la implicació de les múltiples entitats que fan possible l’aplec, mostrant la vitalitat de la ciutadania i el compromís que tenen amb la ciutat.Any darrere any, l’Aplec del Caragol ha anat creixent, integrant més penyes i penyistes fins a arribar a les 106 colles d’enguany. Des de l’ajuntament som conscients que hem de col·laborar per poder garantir que tothom pugui gaudir d’aquesta festivitat. Per això hem fet actuacions d’arranjament de desperfectes, reposició de preses d’aigua ubicades al llarg del recinte firal i també, col·laborant amb la FECOLL, hem concretat un dispositiu de neteja i de seguretat per a tot l’àmbit per tal que la festa es desenvolupi amb les millors condicions.

Per altra banda, som coneixedors del desig de tots i totes per poder participar-hi, que fins i tot hi ha unes 10 colles en llista d’espera. Per aquest motiu, dijous vam anunciar que treballarem per eixamplar, de cara a l’any vinent, l’espai habilitat de la zona de penyes per poder garantir que ningú es quedi fora d’una de les festes més importants i amb més ressò de la nostra ciutat.Aquest cap de setmana la nostra ciutat es guarnirà de desenes de milers de persones que volem retrobar-nos, després de dos anys sense l’Aplec, i visitants que volen degustar la nostra gastronomia i gaudir i entendre la nostra festivitat. A més, l’Aplec del Caragol d’enguany coincideix amb un moment cruïlla per a l’equip de futbol de la nostra ciutat.

Fa 6 anys no vam poder aconseguir ascendir de categoria. Aquest any, després d’una temporada molt convulsa i difícil per a tots, des dels jugadors, l’staff tècnic i els aficionats, han aconseguit disputar el play-off per pujar a primera RFEF. Un exemple de resiliència, motivació i superació davant de l’adversitat.

Aquest equip ben segur ens donarà moltes alegries, tant aquest play-off com la pròxima temporada.Des de divendres fins diumenge, Lleida tornarà a viure una de les festes més esperades per tots nosaltres. Gaudiu, retrobeu-vos i sobretot fem-ho de forma responsable i cívica, per tal que tots puguem gaudir al màxim de l’Aplec del Caragol.

tracking