SEGRE
Desapareguts en turisme

Desapareguts en turismeSEGRE

Creado:

Actualizado:

Ens trobem a les portes de l’estiu i el govern municipal de la Paeria no compta amb cap estratègia de promoció turística per atreure els visitants a la nostra ciutat. Ni el senyor Pueyo ni el senyor Postius –cal recordar que la gestió de les polítiques municipals de turisme depèn de Junts– no tenen model per tirar endavant polítiques que permetin ubicar Lleida a l’aparador turístic i estan deixant caure el Consell Rector de Turisme, un dels bucs insígnia de la nostra ciutat que ha de ser un dels ens catalitzadors per projectar una imatge positiva, generar riquesa i crear llocs de treball. Després de dos estius difícils a causa de la pandèmia, el bipartit d’ERC i Junts està desaprofitant una oportunitat per fer els deures i fer-se un lloc dins del mapa turístic, mentre moltes ciutats i altres destinacions sí que estan fent la feina per recuperar-se del sotrac.

El govern municipal ha tornat a fer ús del corre, corre, corre per presentar-se als Fons Europeus mentre seguim sense tenir una marca pròpia per promocionar la ciutat. A hores d’ara, encara no hem vist cap pla de màrqueting que dibuixi unes línies clares per tal d’aprofitar i potenciar tots els actius patrimonials i materials que té la ciutat, un hàndicap que s’accentua davant de la brutícia que presenten els carrers, la inseguretat i l’estat de deixadesa d’espais com la Seu Vella o el Turó de Gardeny.També desconeixem el pla estratègic per promocionar la ciutat de Lleida des del punt de vista comercial, fet que hauria de permetre satisfer les necessitats de les veïnes i dels veïns, que ens donaria la capacitat d’atreure compradors d’una àrea d’influència de 450.000 habitants, i que alhora podríem aprofitar per oferir activitats complementàries com ara visites als museus o als monuments, espectacles culturals, productes gastronòmics o d’altres opcions d’oci. Per gaudir de la nostra ciutat també cal cuidar i promocionar el nostre patrimoni, que cada vegada es troba més descuidat i va perdent actius, després de l’enderrocament de l’Estació de Vilanoveta, autoritzada pel senyor Postius.

En aquest sentit, ens preguntem com és possible que hagi passat més d’un any i que encara no s’hagin reparat els despreniments als voltants de la Seu Vella, que també hauria de ser un catalitzador de les polítiques turístiques de la ciutat. Tampoc entenem per què el bipartit d’ERC i Junts no ha recollit cap proposta de les que va fer el PSC per potenciar el riu Segre o per què no té cap projecte per als Camps Elisis, per als quals vam treballar un projecte en l’anterior mandat, cosa que permetria disposar de dos espais de gaudi i alhora incrementar l’atractiu de la nostra ciutat. I per què no tenen propostes per dinamitzar la rambla Ferran, per projectar-la urbanísticament, així com des del punt de vista mediambiental, paisatgístic i arquitectònic? Els espais verds de la nostra ciutat també han de ser espais que reforcin el nostre posicionament turístic.

Tampoc es treballa per potenciar el posicionament de Lleida com a centre de negocis, que permetria generar sinergies amb els altres sectors mencionats com el turisme, el comerç i la restauració. Ara mateix, no hi ha rumb en matèria turística a la ciutat de Lleida. Ni s’inverteixen els diners necessaris ni tampoc hi ha idees per recolzar uns sectors que han passat uns moments molt complicats.

Necessiten el nostre suport, amb mesures reals i ambicioses que els permetin afrontar el futur amb optimisme i perspectiva.

tracking