SEGRE
Fem de Lleida una ciutat verda i endreçada

Fem de Lleida una ciutat verda i endreçadaSEGRE

Creado:

Actualizado:

A la ciutat de Lleida hi ha una clara falta de manteniment dels parcs i jardins. Tenir-los nets, conservats i endreçats, garantint el bon estat dels arbres i de les plantes, contribueix a gaudir d’un major confort i de benestar, ja que en aquests espais, que també actuen com a refugis climàtics, és on busquem sovint la desconnexió i on ens relacionem. Actualment, però, en aquests indrets abunden fulles seques, arbres amb una clara evident falta de reg, brutícia i fanals sense reposar.

Això aboca els parcs a la foscor i a evitar passejar-hi per falta de seguretat. Això passa a tots els barris, que hem visitat durant aquests dies, i que presenten greus deficiències en la preservació del mobiliari urbà, així com també dels carrers. Per aquest motiu, des del PSC hem proposat diferents iniciatives per revertir aquesta situació, que s’ha fet encara més evident a causa de les temperatures extremes que hem tingut durant l’estiu.

Per exemple, demanem al govern municipal d’Esquerra i JuntsxCat garantir prou personal dins de les brigades municipals per fer les tasques necessàries de manteniment a la ciutat de Lleida, especialment a la de jardineria, en la qual hi ha molta feina per fer. Actualment no es cobreixen les vacants dels diferents equips de manteniment per fer front a les incidències que es produeixen. Cal fer una aposta decidida per reforçar i dotar de prou recursos els nostres serveis públics, que treballen amb plena vocació perquè la ciutat estigui neta i endreçada.Per avançar en una ciutat més verda, amb més color i més amable, ens calen més arbres i més plantes.

De fet, tenim constància que a la ciutat s’han deixat de reposar 800 arbres morts o malmesos. Per això, plantegem crear un viver municipal a Rufea per precisament cultivar arbres i plantes que s’adaptin al nostre entorn i al nostre clima de temperatures extremes tant a l’hivern com a l’estiu per posteriorment plantar-los en diferents punts de la ciutat. Per avançar en una ciutat més verda i sostenible també és cabdal avançar en l’impuls de l’economia circular, gràcies a la qual es poden reaprofitar materials i reutilitzar-los com bancs, taules i papereres dins dels mateixos parcs i jardins.

També és important obrir processos participatius per implicar les veïnes i els veïns en la presa de decisions perquè puguin donar l’opinió i perquè ens puguin trametre propostes. La ciutadania s’ha de sentir partícip de la presa de decisions i del disseny de la nostra ciutat per fer-la més amable. Malauradament, això actualment no passa, ja que el bipartit d’ERC i Junts no té cap relació quotidiana amb els veïns i les veïnes.

El senyor Pueyo i el senyor Postius actuen amb opacitat. No impliquen la ciutadania perquè també es faci seus els projectes i tampoc concreten les propostes que han presentat a les ajudes procedents dels Fons Europeus. Tampoc sabem quina reforma pretenen fer al carrer Doctor Fleming o a la rambla Ferran, o quines iniciatives proposen per a la Serreta del Secà.

I per al solar d’Alcalde Pujol i per al Parc de Joan Oró, quins projectes tenen?Les mesures que hem plantejat, incloses les que ens pugui fer arribar la societat civil, han de formar part d’un pla integral de manteniment dels espais públics, que inclogui accions per garantir la bona preservació dels parcs i jardins. És important que dotem de personalitat els espais verds i que també avancem en un Pla per al Civisme, malgrat que el senyor Pueyo va rebutjar la nostra proposta a l’inici del mandat amb la finalitat de preservar els nostres carrers i parcs. M’estimo una Lleida verda, que tingui parcs i jardins amb noves activitats i on la gent gaudeixi i socialitzi.

Posem-nos-hi.

tracking