SEGRE

COLABORACIÓN

L’Horta de Lleida i l’IMO, a la Fira de Sant Miquel

L’Horta de Lleida i l’IMO, a la Fira de Sant Miquel

L’Horta de Lleida i l’IMO, a la Fira de Sant MiquelSEGRE

Creado:

Actualizado:

Quan vaig entrar com a regidor, alguns amics meus em van fer alguns comentaris sobre com podia enllaçar i gestionar regidories tan diverses com la d’Ocupació i Responsabilitat Social amb la regidoria de l’Horta. El cap de setmana passat, Lleida va celebrar la 68a edició de la Fira de Sant Miquel, una fira en què Lleida va tornar a ser el nucli del sector agrari i de la promoció econòmica. Una fira per la qual van passar més de 100.000 visitants i va recuperar la plena ocupació dels 54.000 m² de superfície expositiva.

Aquesta fira ha sigut una gran oportunitat per a molts expositors i, en especial, per als productors de la nostra Horta de Lleida. Vull agrair, una vegada més, a l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida la seva presència i dinamisme. Els productors de l’Horta no només fan un producte excel·lent, també difonen els valors del nostre patrimoni.

Perquè l’Horta no són només 19.000 hectàrees de pulmó verd, activitat econòmica i agrícola. L’Horta de Lleida és història, cultura i identitat. L’Horta també és família, herència i sacrifici per tirar endavant una vida que de vegades no es valora prou, però forma part de la nostra idiosincràsia com a lleidatans i lleidatanes.

Per tant, els productors de l’Horta de Lleida, a la fira de Sant Miquel, van donar a conèixer molt més que fruita, sucs, olis, etc. Van donar a conèixer l’Horta completament. També vull agrair als tècnics de la regidoria de l’Horta la seva implicació amb el projecte i durant la celebració del Dia de l’Horta que vam celebrar dissabte passat a la Fira de Sant Miquel.

Va ser una gran diada en què vam poder provar els productes, conèixer vivències individuals i col·lectives; en general, gaudir junts d’algunes de les coses que l’Horta ens aporta: bon producte, bones amistats i grans moments, comptant amb l’acte d’homenatge i agraïment a la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida. Com a regidor de l’Horta i ciutadà que viu, treballa, gaudeix i estima l’Horta de Lleida, em fa molta il·lusió aquesta divulgació de casa nostra i de la seva marca. Els que em coneixeu sabeu la importància i la feina dedicada a la marca Horta de Lleida.

I sabeu que aquesta marca no és un símbol de pertinença, sinó un símbol d’identitat. Però no només d’identitat de la gent que viu i treballa a l’Horta, sinó també per a tota aquella gent que la gaudeix i la valora. En definitiva, un símbol d’identitat de la terra ferma i del caràcter que aquest territori ens forja generació rere generació.

En aquest sentit, la nostra personalitat va lligada als nostres valors, als de tots i totes. La dona a l’Horta de Lleida té un paper fonamental en la societat i l’activitat de la nostra terra, i per això, per destacar la seva gran tasca, la setmana vinent celebrarem el Dia de la Dona Rural. Perquè cal ensenyar als joves el sacrifici i l’esforç que hem fet entre totes i tots per aixecar la nostra Horta.Però la Fira de Sant Miquel d’enguany va tenir, a més, un valor afegit molt gran i que és d’orgull per a tota la ciutat.

L’estand de l’ajuntament de Lleida es va fer des de l’Institut Municipal d’Ocupació, més concretament des del programa de la Casa d’Oficis i amb la col·laboració del Centre Especial de Treball. Un estand magnífic, modern, a l’alçada de la institució que tenim l’honor de representar. La gran tasca que es fa des de l’IMO és digna de posar en relleu: no només per uns resultats d’alta qualitat en diferents disciplines com la fusteria, pintura i un llarg etcètera, també, i el més important, en el valor humà.

La dedicació dels monitors i tècnics de l’Institut Municipal és absoluta. Podem estar molt orgullosos que des de l’IMO no només ensenyem un ofici, també formem persones amb valors, i això és un motiu que ens omple de satisfacció. Cada vegada que des de l’ajuntament ens fan la confiança de col·laborar en algun projecte, com estan fent darrerament des de la regidoria d’Urbanisme, és una mostra de la bona feina realitzada en els darrers anys.En definitiva, aquesta Fira de Sant Miquel ha sigut la fira de la recuperació postpandèmia amb uns valors afegits que fan que la nostra ciutat esdevingui una ciutat responsable i que no deixa ningú enrere, que crec que és fonamental.

I també, com he dit al principi, un exemple de la col·laboració i transversalitat de les diferents regidories, perquè, gràcies al rigor i la feina ben feta dels tècnics municipals, podem gaudir de projectes que ens han de fer sentir orgullosos de la nostra ciutat. Gràcies a tots per fer Lleida gran!

tracking